23 Mayıs 2017 04:18

Hangi bakanlıklarda görev değişimi olacak?

Başbakan yardımcılıkları ile dışişleri, milli savunma, gıda ve tarım, ekonomi, çevre, orman ve su işleri bakanlıklarında görev değişimi iddia ediliyor

Paylaş

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın AKP Genel Başkanı seçilmesinin ardından bu hafta merkez yönetim kurulu ile kabine değişikliğinin yapılması bekleniyor. Başbakan yardımcılıkları ile dışişleri, milli savunma, gıda ve tarım, ekonomi, çevre, orman ve su işleri gibi bakanlıklarda görev değişimi iddiaları var.

AKP’de genellikle Başbakan Yardımcısı, İçişleri, Dışişleri, Adalet ve Enerji Bakanı dışında MKYK’ya kabineden isim alınmıyor. Hürriyet’ten Nuray Babacan'ın haberine göre; haberine göre; bu nedenle yerlerini koruyan Berat Albayrak, Bekir Bozdağ, Süleyman Soylu ve Nurettin Canikli’nin kabinede kalacağı yorumu yapılıyor. Buna karşılık Veysi Kaynak’ın gideceği, Mehmet Müezzinoğlu’nun da yerini koruduğu öne sürülüyor. Kabinedeki diğer değişikliklerin ise başbakan yardımcılıkları, dışişleri, milli savunma, gıda ve tarım, ekonomi, çevre ile orman ve su işleri gibi bakanlıklarda olacağı öne sürülüyor. 

AKP’nin asıl önemli operasyonu, teşkilat ve belediyelerde yapacak. Erdoğan’ın sık sık sorun yaşandığını dile getirdiği yerel yönetimlerle ilgili değerlendirmeler yapılıyor. (HABER MERKEZİ)
 

ÖNCEKİ HABER

Pet shop’ta kedi ve köpek satışına yasak 

SONRAKİ HABER

Gazetelerde 'Ne Var Ne Yok?' - 23 Mayıs 2017 Salı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa