23 Mayıs 2017 00:26

Almanya’da Hip Hop partisi kuruldu

Berlin’de rapçi, grafiti sanatçısı, DJ ve dansçılar “Die Urbane” adında siyasi bir parti kurdu.

Paylaş

Berlin’de rapçi, grafiti sanatçısı, DJ ve dansçılar “Die Urbane” adında siyasi bir parti kurdu. Parti üyeleri, Federal Meclis’e girmeyi amaçlıyor.

DW türkçe’nin haberine göre, Almanya'da yeni bir siyasi parti kuruldu ancak bu parti diğerlerinden oldukça farklı. Rapçi, grafiti sanatçısı, DJ ve dansçılar bir Hip Hop partisi kurdu.

Parti üyeleri, "Die Urbane” (Kentliler) adını verdikleri partiyle Eylül ayındaki genel seçimlere katılmak istiyor.

Berliner Zeitung gazetesinde yer alan habere göre, partinin 31 sayfalık geçici parti programında, solcu, özgürlükçü ve ekolojik niyet ve talepler yer alıyor.

Partinin şu anda 100 üyesi bulunuyor. Aralarında müzisyen, dansçı, DJ ve Hip Hop kültürü yanlısı diğer kişilerin de yer aldığı partililer kendilerini "kentsel, küresel ve özgürlükçü bir hareket” olarak nitelendiriyor.

Parti üyelerinden Raphael Hillebrand, gazeteye verdiği demeçte, "Hip Hop çevrelerini siyasi açıdan aktif olmaya ve demokrasiye katılmaya davet etmek istiyoruz” dedi.

‘ALMANYA BİR GÖÇ ÜLKESİ’

Hip Hop partisi, sanata yönelik devlet teşvikinin de güçlendirilmesini istiyor. Parti üyelerinin görüşüne göre, Almanya her zaman olduğundan çok daha fazla bir göç ülkesi. Bu nedenle Almanya'ya yasal göç için daha fazla olasılık bulunmasını talep ediyorlar.

Parti ayrıca tüketim alışkanlıklarının da değiştirilmesini istiyor. Örneğin parti programında büyük çapta hayvancılığın durdurulması talebi yer alıyor.

Çocukların ilkokulda kendi tempolarına göre eğitim görmesi, kentlerdeki yaşamın geçinilebilir olması ve marihuananın artık yasa dışı bir madde olarak sayılmaması da talepler arasında. (DIŞ HABERLER)
 

ÖNCEKİ HABER

Her geçen saniye bir kişi evinden oluyor

SONRAKİ HABER

Dayan ha yıkılma!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...