Manchester’da konsere bombalı saldırı: 22 ölü 512 yaralı

İngiltere’nin kuzey batısındaki Manchester kentindeki konser salonundaki patlamada 22 kişinin hayatını kaybettiği 512 yaralının olduğu belirtildi.

22 Mayıs 2017 22:00
Paylaş

Arif BEKTAŞ
Londra

İngiltere’nin kuzey batısındaki Manchester kentinde Ariana Granda konseri sırasında patlamada meydana geldi. 

Manchester polisi tarafından yapılan açıklamada, ölü sayısı 22, yaralı sayısı 512 olarak bildirildi. İkinci bir bomba kontrollü bir şekilde patlatıldı. Manchester Catedrali'nin bahçesine konan bomba Arena'ya 50 metre uzaklıkta.

ABD'li pop sanatçısı Ariana Granda’nın Manchester Arena’daki konseri esnasında meydana gelen patlamanın bir "terör saldırısı" olduğu belirtildi. Pazartesi akşamı 10.35’te yapılan bombalı saldırıda, çok sayıda çocuğun da, panikleyerek ailelerinden ayrıldığı belirtiliyor. Çok sayıda çocuk ve gencin katıldığı konserin bitmesine dakikalar kala yapılan saldırı sonrası yüzlerce polis ve ambulans aracı olay yerine sevkedilirken, terör uzmanı polisler bölgeye naklediliyor.

Londra’da da terör uzmanı polis bürosu acilen toplandı. İkinci bir bomba itimaline karşı patlamanın olduğu Manchester Arena’nın içine bamba uzmanı ekipleri girdi.

Toplam 21 bin kişinin katıldığı konserde çocuk ve gençlerin yoğun olduğu belirtilirken, saldırının bilet kontrol noktasında meydana geldiği söyleniyor. Konser bitiminde çıkış esnasında sorun olmaması için erken çıkmak isteyenlerin saldırıda etkilendikleri tahmin ediliyor. 

Reuters haber ajansına konuşan görgü tanığı Catherine Macfarlane, "Dışarı çıkıyorduk tam kapının önündeyken çok büyük bir patlama yaşandı herkes çığlık atıyordu" dedi.
Macfarlane, patlama sesinin duyulmasıyla salondaki kalabalığın 'panik halde çığlık atarak salondan çıkmaya çalıştğını' söyledi.
Bomba imha ekipleri olay yerinde
Bir diğer görgü tanığı Robert Tempkin "Herkes bağırıp çağırıyordu, kaçışıyordu. Yerde ceketler, cep telefonları vardı. Bazıları kan gördüklerini söylüyordu, bazılarıysa balon veya hoparlörün patladığını söyledi" dedi.
Manchester'da yayımlanan Evening Standart gazetesi muhabiri Scheerhout, Twitter hesabından bölgeye yakın Wysthenshawe hastanesindeki Acil Servis çalışanlarının 'çok sayıda yaralı beklediklerini' yazdı.
Guardian gazetesi muhabiri Frances Perrauding de sosyal medyada paylaştığı videoda, bomba imha ekiplerinin de bölgeye intikal ettiğini aktardı.

Reklam
ÖNCEKİ HABER

Mardin’de Gülmen ve Özakça’nın serbest bırakılması istendi

SONRAKİ HABER

Her geçen saniye bir kişi evinden oluyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...