22 Mayıs 2017 20:35

CHP’li vekillerden süresiz oturma eylemi açıklaması

CHP milletvekilleri Nuriye Gülmen ve Semih Özakça’nın serbest bırakılmaması durumunda süresiz oturma eylemi başlatacaklarını açıkladı.

Paylaş

Dün gözaltına alınan Nuriye Gülmen ve Semih Özakça’nın serbest bırakılması için ablukaya alınan İnsan Hakları Anıtı önünde oturma eylemi yapan CHP’li vekiller açıklama yaptı. CHP’liler, ‘Gülmen ve Özakça serbest bırakılmazsa süresiz oturma eylemi yapacağız.’ dedi.

KHK ile ihraç edilen ve işe iade talebiyle yaptıkları açlık grevinin 75. gününde gözaltına alınan Nuriye Gülmen ve Semih Özakça’ya destek sürüyor. Bugün, bariyerlerle çevrilen İnsan Hakları Anıtı önünde oturma eylemi yapan CHP’li vekiller, oturma eylemini sonlandırırken hükümete Gülmen ve Özakça’nın serbest bırakılması için süre verdi. ‘Süresiz oturma eylemi başlatacağız’ Aralarında Mustafa Balbay, Veli Ağbaba, Eren Erdem, Ali Haydar Hakverdi, Utku Çakırözer, Necati Yılmaz’ın bulunduğu CHP’li vekiller, Gülmen ve Özakça’nın yarın akşama kadar serbest kalmaması durumunda süresiz oturma eylemi başlatacaklarını açıkladı. CHP Milletvekili Veli Ağbaba, Twitter sayfasından paylaştığı açıklamada, ‘Gülmen ve Özakça yarın akşama kadar bırakılmazsa, CHP’li vekiller olarak süresiz oturma eylemi başlatacağımızı kamuoyuna duyuruyoruz’ dedi. (HABER MERKEZİ)
 

ÖNCEKİ HABER

Çerkes Sürgünü ve Soykırımı 153’üncü yıl dönümünde anıldı

SONRAKİ HABER

İşyerinde ölü bulundu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...