22 Mayıs 2017 13:46

Önlem varsa çocuklar neden yanarak öldü?

MEB, yurtta çocukların yanarak öldüğü Aladağ'da denetim yapıldığını söyledi ancak bilirkişi raporu ihmallere dikkat çekiyordu.

Paylaş

MEB Aladağ'da yanan ve 12 kişinin hayatını kaybettiği yurdun 2015 ve 2016'da üç kez denetlendiğini ve yangın önlemlerinin alındığını bildirdi. Yangın ile ilgili bilirkişi ön raporunda ise, yangın merdiveninin kapısının kollarının olmadığı belirtilmişti.

Milli Eğitim Bakanlığı, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Milletvekili Sezgin Tanrıkulu’nun Adana, Aladağ’da 11’i çocuk 12 kişinin hayatını kaybettiği, yanan kız öğrenci yurduyla ilgili, başbakana yönelttiği soru önergesini cevapladı. Cevapta, Aladağ Kız Öğrenci Yurdu’nun maarif müfettişlerince 26.10.2015, Aladağ Kaymakamlığı ve ilçe milli eğitim şube müdürü tarafından 17.12.2015 ve 26.05.2016 tarihlerinde iki kez denetiminin yapıldığı ve yangın için alınması gereken önlemlerin alındığı söylendi. Denetimde eksik görülen noktaların ise, hizmetli, belletici ve aşçının yokluğu ile güvenlik güçleriyle iş birliği sağlanmaması ve ankesörlü telefonun bulunmaması olduğu dile getirildi. MEB, Adana’da 71 yurtta 2007 öğrencinin bulunduğu, öğrencilerin bu yurtlarda ortaöğretim öğrencilerinin özel yurtlar yönetmeliği doğrultusunda barındığını da belirtti.

Yurt yangını ile ilgili bilirkişi ön raporunda ise, yangın merdiveninin kapısının kolları olmadığından ve kapı açılamadığından buradan çıkıp kurtulan kimsenin olmadığı belirtilmişti. TMMOB da yangın sonrası yaptığı açıklamada denetimsizliğe vurgu yapmıştı: ”Bu facia bir kaza ya da kader değildir. Bu, denetimsizliğin yol açtığı, sorumlusunun da siyasi iktidar olduğu bir cinayettir.” (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Yunanistan'da devlet hastaneleri soyuldu

SONRAKİ HABER

YTÜ kampüsü Cumhurbaşkanlığı Ofisi için boşaltılıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...