22 Mayıs 2017 11:26

Endonezya'da 141 kişiye 'eşcinsel seks partisi' gözaltısı

Endonezya'nın başkenti Cakarta'da bir saunaya 'eşcinsel seks partisi' düzenlendiği iddiasıyla baskın yapıldı. 141 kişi gözaltına alındı.

Paylaş

Endonezya polisi başkent Cakarta'daki bir saunaya dün gece geç saatlerde gerçekleştirdiği baskınla "eşcinsel seks partisi" düzenlediği iddia edilen 141 erkeği gözaltına aldı.

BBC'nin haberine göre Emniyet yetkilileri, bir İngiliz ve bir Singapurlunun da dahil olduğu şahısların seks partisine katılmak için 14 dolar para ödediğini açıkladı.

Dünyanın en büyük Müslüman nüfusuna ev sahipliği yapan 257 milyon nüfuslu Endonezya'daki LGBT topluluklarına yönelik baskılar son dönemde artış gösterdi.

Aşırı muhafazakar Açe bölgesi dışında eşcinsellik yasa dışı olmasa da Cakarta Polis Sözcüsü Raden Argo Yuwono, gözaltına alınan kişilerin ülkedeki pornografi karşıtı sert yasaları çiğneme suçundan cezalandırılabileceğini söyledi.

The Guardian'a konuşan LGBT grubu Arus Pelangi'den Yulita Rustinawati, baskının ayrıntılarının net olmadığını ancak olayın son 2 yılda LGBT toplumuna yönelik artan baskıların bir parçası olduğunu belirtti. Rustinawati, "Bu, demokrasi, ifade özgürlüğü ve örgütlenme özgürlüğü bakımından kötü bir gelişme. Hükümet ne yapmaya çalışıyor bilmiyoruz ama eşcinseliz ve bir yere gitmiyoruz" dedi. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Semih Özakça’nın annesi ve eşi de gözaltında

SONRAKİ HABER

Özgür Gündem davası: Nöbetçi yönetmenlerin cezası onandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa