22 Mayıs 2017 11:13

WikiLeaks: CIA, tüm Windows sürümlerini kontrol ediyor

WikiLeaks, CIA'in Athena isimli casus yazılımla tüm Windows sürümlerini izleyebildiğini ve verileri yedekleyebildiğini açıkladı.

Paylaş

WikiLeaks’in yaptığı son açıklamalara göre CIA, Athena isimli casus yazılım ile herhangi bir Windows sürümünü kolayca izleyip kontrol altına alabiliyor. İddialara göre yazılım CIA bu yazılım üzerinde uzun süredir çalışıyor. Athena, Windows XP'den Windows 10’a kadar bütün sürümlerin bütün versiyonunda etkili olabiliyor.

WikiLeaks, Athena'ya ilişkin yaptığı yazılımın yerel dosyalara yerleşebildiğini belirtti. Açıklama şöyle devam ediyor:

"Bu durum, CIA'nin herhangi bir Windows sisteminin tam kontrolüne sahip olabileceği, hedef bilgisayardan herhangi bir veriyi alıp kendi sunucularına yükleyebileceği anlamına geliyor.

Kötücül yazılım projesi Athena, adını Ağustos 2015'te aldı. Aynı yıl CIA'nin Temmuz ayında Windows 10'u piyasaya sürdükten sadece bir ay sonra, bu şekilde genişletildiği ve yeteneklerinin arttırıldığı iddiası var. Üstelik daha en baştan varlığını korumak için antivirüs yazılımlarını bypass ediyor.

Athena, Windows 7 ve 8’de 'netsvcs' adıyla, Windows 8.1 ve 10’da ise 'NetworkService' adıyla çalışıyor. Yazılım birini devre dışı bıraksanız dahi diğer isimle görevine devam ediyor. Bilgisayara hakim olmayan kullanıcıların sistem verimliliği açısından bu hizmetleri kapatması önerilmiyor." (HABER MERKEZİ)

Kaynak: Softpedia

ÖNCEKİ HABER

İsmail Küçükkaya: Erdoğan’a Cumhurbaşkanımız demeyeceğim

SONRAKİ HABER

Semih Özakça’nın annesi ve eşi de gözaltında

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...