22 Mayıs 2017 10:47

Malatya’da 12 kişilik koğuşta 28 kişi kalıyor

Aileleri aracılığıyla yoğun hak ihlallerini paylaşan Malatya E Tipi’nde tutulan tutuklular, 12 kişilik koğuşta 28 kişinin kaldığını aktardı.

Paylaş

Görüşe gelen aileleri aracılığıyla maruz kaldıkları hak ihlallerini aktaran Malatya E Tipi Kapalı Cezaevi’ndeki tutuklular, özellikle OHAL’in ardından yoğun keyfi uygulama ve hak ihlallerine maruz kaldıklarını paylaştı. Aileleri aracılığıyla maruz kaldıkları ihlaller karşısında tüm kamuoyuna duyarlılık çağrısında bulunan tutuklular, aylardır kendilerine gönderilen dergi ve kitapların verilmediğini, son günlerde de istedikleri gazetelerin hiçbir gerekçe bildirilmeden engellendiğini paylaştı. 

12 KİŞİLİK KOĞUŞTA 28 KİŞİ KALIYOR

12 kişilik koğuşlarda 28 kişinin kaldığını paylaşan tutuklular, koğuşta yatak atacak yer kalmadığını belirtti. Koğuşlardaki kalabalık nedeniyle hijyeni sağlamakta zorlandıklarını ve bu durumun koğuşlarda bulunan hasta tutukluların sağlığını ciddi anlamda etkilediğini vurguladı. İHD’nin ağır hasta tutuklu listesindeki 4 tutuklunun sağlıklarının kötüye gittiğini ve tüm ısrarlarına rağmen hastaneye götürülmediklerini aktaran tutuklular, ilaçların düzenli verilmediğini, revire çıkmak için verdikleri dilekçelere ise 2 hafta sonra cevap verildiğini belirtti. 

Görüş saatlerinin dolmadan kendilerinin görüş salonundan çıkarıldığını aktaran aileler, bayram, 19 Mayıs, yılbaşı gibi günlerde Adalet Bakanlığı’nca verilen özel gün açık görüşünün de cezaevi yönetimince keyfi olarak kaldırıldığını belirtti. Cezaevinde haftalık olarak yapılan bir saatlik sporun kaldırıldığını aktaran tutuklular, mektuplarının kendilerine verilmediğini ve pantolon, gömlek, tişört gibi elbise sayısının da 2 ile sınırlandırıldığını paylaştı. (Malatya/DİHABER)
 

ÖNCEKİ HABER

Diyanet Başkanı Görmez'den Gülen'e mektup iddiasına tepki

SONRAKİ HABER

Gazetecilerin haftalarca alıkonulması kabul edilemez

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...