22 Mayıs 2017 10:21

CHP’li Arslan: Zeytinin kökünü kurutmaya çalıyorlar

CHP Milletvekili Kazım Arslan bu hafta meclise gelmesi planan Üretim Reform Paketi’ne tepki gösterdi. 

Paylaş

Üretim Reform Paketi bu salı Mecliste Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonuna geliyor. Komisyonun CHP Grup Sözcüsü Kazım Arslan, Üretim reformu diye gelen tasarı, zeytinlik, kıyı ve meralarda yapılaşmaya yol verecek maddeleriyle üretim deformasyonuna dönüşmesin” dedi.

‘PAKETLE NEDEN ZEYTİNLİKLER İMARA AÇILIYOR?’

Kendilerinin de pakete destek olduğunu belirten Arslan, “Sanayi ve ticarette maliyetleri düşürmek, teşvikleri arttırmak için hazırlandığımız pakete ne diye zeytinliklerin imara açılmasını, meraları ve kıyıların tesislerle doldurulmasını koyarlar, bunu anlamakta zorlanıyorum” dedi. 

‘AKLINI İNŞAATLA BOZANLAR...’

Arslan şöyle devam etti: “Kıyı, mera ve zeytinliklerin imara açılması… Bunların sanayiyle, üretimle ne ilgisi var? Ülkemizde tarım dışı olan, kullanılmayan o kadar çok boş araz dururken zeytinliklerin bu işin içine dahil edilmesine itiraz ediyoruz. Aklını inşaatla bozanlar, sanayi tesisi ile tarım ürününü, toprağın bereketiyle inşaatın rantını birbirine karıştırıyorlar. Bu nedenle Üretim Reform Paketinden zeytinlikleri imara açacak, meralara ve kıyılara dokunacak maddeler acilen çıkarılmalıdır.” (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Surlular Valiliğe yürümek istedi, polis engelledi

SONRAKİ HABER

Semih Özakça'nın eşi ve annesi de açlık grevine başladı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa