22 Mayıs 2017 10:04

TÜMTİS: Cam grevinin ‘ertelenmesi’ kabul edilemez

TÜMTİS cam grevinin yasaklanmasınin insan hakkı ihlali olduğunu vurgulayarak 'Grevin milli güvenliği bozucu olduğunun bilimsel izahı yoktur' dedi.

Paylaş

Tüm Taşıma İşçileri Sendikası TÜMTİS Bakanlar Kurulunun cam grevini yasaklamasına tepki gösterdi.

“Grev haktır yasaklanamaz” başlığıyla verilen açıklamda ertelemenin açıkça yasaklama olduğu belirtilerek “Son derece keyfi, hukuksuz ve anti demokratik buluyor, bu yasak kararını protesto ediyoruz” denildi. 

‘AÇIK BİR İNSAN HAKKI İHLALİ’

“Son dönemlerde bütün grevler hükümet eliyle ‘erteleme’ adı altında yasaklanmış; toplu sözleşme görüşmeleri adeta işlevsiz hale getirilmiştir. Grev kararı alınsa bile nasıl olsa yasaklanır umudu, işverenleri keyfi ve pervasız davranmaya sevk etmiştir” diyen TÜMTİS erteleme adı altında grev hakkına getirilen yasağın, açık bir insan hakkı ihlali olduğunu belirterek hükümetin işçi sınıfının kazanımlarına ve haklarına yönelik bu tutumundan bir an önce vazgeçmeye çağırdı.

‘MİLLİ GÜVENLİĞİN BİLİMSEL İZAHI YOK’

“Milli güvenliği bozucu” nitelik taşıdığı gerekçesiyle grevin yasaklanmasına dair TÜMTİS “Pencere, otomobil camı, çay ve su bardağı ile meşrubat şişesi üreten fabrikalarda uygulanan grevin ‘milli güvenliği bozucu’ olduğunun mantıklı, bilimsel izahı yoktur” dedi. 

TÜMTİS şöyle devam etti: “Yasak, sadece cam işçilerini değil, tüm işçi sınıfını ve emekçileri hedeflemekte, hak ve kazanımlarını tehdit etmektedir. Bu nedenle işçi sınıfı ve emekçiler bu saldırıyı boşa çıkarmak için sendika ve konfederasyon ayrımı gözetmeden omuz omuza mücadele etmelidir. Kardeş sendikamız Kristal-İş’in ve cam işçilerinin haklı ve meşru mücadelelerinin yanındayız. Haksız ve hukuksuz yasaklama kararına karşı Kristal-İş sendikamızla dayanışma içinde olacağız.” (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Rusya ile ticari kısıtlamaları kaldırma bildirisi imzalandı

SONRAKİ HABER

Surlular Valiliğe yürümek istedi, polis engelledi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...