22 Mayıs 2017 07:56

Kurşun: Today's Zaman'da İbrahim Kalın da yazdı

KHK ile ihraç edilen ve hakkında ifadesi dahi alınmadan dava açılan Akademisyen Günal Kurşun hakim karşısına çıktı. Duruşma 19 Temmuz'a ertelendi.

Paylaş

Ceza Hukuku dersleri verdiği Çukurova Üniversitesinden 29 Ekim gecesi yayınlanan 675 sayılı kanun hükmünde kararname ile ihraç edilen Yrd. Doç. Dr. Günal Kurşun’a ‘FETÖ’ üyesi olma suçlaması ile açılan davanın ilk duruşması bugün Adana 13’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde başladı. 

Avrupa Birliği Delegasyonu, Uluslararası Af Örgütü, Alman Yeşiller Partisi ve Adana Barosu temsilcileri ile KESK, MYK Üyesi Ramazan Gürbüz ve CHP Adana Milletvekili İbrahim Özdiş davayı izlemek üzere adliyeye geldi. 

İngilizce yayın yapan Today’s Zaman gazetesinde akademik nitelikli yazılar yazan Kurşun, yazdıkları ve sosyal medya paylaşımları gerekçe gösterilerek terör örgütü üyeliği ve propagandası suçlamaları ile yargılanıyor. 

Herhangi bir soruşturma ya da savcılık ifadesi dahi olmaksızın doğrudan dava açılan Kurşun ilk ifadesini bu duruşmada verdi.

Duruşma öncesi Eğitim Sen’in düzenlediği basın açıklamasında konuşan Kurşun, “Yanlış bir şey yaptığımı düşünmüyorum. Biraz sonra bu konuda mahkemeye net bir savunma sunacağım” dedi. 

EĞİTİM SEN: KURŞUN’UN YANINDAYIZ

Basın açıklamasını gerçekleştiren Eğitim Sen Şube Başkanı Ahmet Karagöz de “FETÖ” ile mücadele diye başlan OHAL uygulamaların ilk insan hakları savunucularını, akademisyenleri, kamu emekçileri hedef almasına tepki göstererek üyeleri Günal Kurşun’un yanında olduklarını dile getirdi. Kurşun’un ömrünü, insana, insan haklarına adamış bir akademisyen olduğunu dile getiren Karagöz, “Bugün Günal Kurşun hocamızın şahsında yargılanan bilimdir, insan haklarıdır, emek ve demokrasidir” dedi. 

HUKUKİ VE FİİLİ KOŞULLARI OLMAYAN OHAL KALDIRILSIN

Açıklamada konuşan Adana Baro Başkanı Veli Küçük, OHAL’den en büyük payı, akademisyenler, hukuk ve eğitim camiasının aldığına dikkat çekti. Hukuki ve fiili koşulları bulunmamasına rağmen OHAL’in 10 aydır devam ettirildiğini kaydeden Küçük, bugüne kadar çıkarılan 24 KHK’nin Kanun hükmünde değil kanun üstünde kararnameler olduğunu belirterek “Ülkemizin içerisinde bulunduğu ayrıştırma kutuplaştırma ortamına bir an önce son veriniz ve bir an önce OHAL’i kaldırarak meclis iradesini esas alarak ülkemizi olağan günlere dönelim” dedi. 

CHP Adana Milletvekili İbrahim Özdiş ise, “FETÖ” ile mücadele adı altında muhaliflerin üzerine gidildiğini dile getirdi. Darbeyi araştırma komisyonunun kurulmasının üzerinden 5 ay geçtiğini dile getiren Özdiş, “Raporlar nerede, niye ortada yok?” diye sordu.

'KİŞİSEL HIRSLA ŞİKAYET ETTİ'

Kurşun ifadesinde Çukurova Üniversitesi’nde kadro için başvuran Yrd. Doç. Dr. Serdar Korucu’nun hakkındaki cinsel taciz soruşturması gerekçe gösterilerek kendisinin de içinde bulunduğu heyet tarafından kadroya önerilmemesi ile ilgili kişisel hezeyanı ile hakkında Savcılığa bulunduğu şikayet üzerine bu davanın açıldığını ifade etti.

'DOSYADA YAZILARIM YOK'

Savunmasında sadece Today’s Zaman değil Hürriyet Daily News’te de yazdığını dile getiren Kurşun, Today’s Zaman’da 170’e yakın yazısı olduğunu belirterek dosyada bu yazılardan tek bir örnek dahi olmadığını dile getirdi. Aynı dönemde Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın ile Cumhurbaşkanlığı kontenjanından Ege Üniversitesi Rektörlüğüne atanan Beril Dedeoğlu’nun da Today’s Zaman’da yazdığını ifade eden Kurşun, “Bu gazetede yazı yazmış olmam örgüt ile irtibatımı gösteriyorsa anılan kişiler hakkında da dava açılması gerektiğini düşünüyorum” dedi.

'MÜŞTEKİNİN İFADESİ ALINSIN' TALEBİ REDDEDİLDİ

Sanık avukatları şikayette bulunan Korucu’nun mahkemede ifade vermesini talep etti; ancak mahkeme bu talebi reddetti. Korucu'nun Yrd. Doç. Dr. Hakan Mertcan'ı ve Yrd. Doç. Dr. Taylan Koç'u da savcılığa şikayet ettiği iddia edilmiş, Korucu, bir radyoda verdiği röportajda Mertcan, Koç ve Kurşun’u kadro talebini sekteye uğrattıkları iddiası ile şikayet ettiğini söylemişti. Korucu, değer verdiği, 'FETÖ'yle hiç alakası olmayan isimlerin, sahte bir 'FETÖ' Operasyonu'yla gözaltına alındığını belirterek gerçek 'FETÖ’cülerin ortaya çıkması için Kurşun’u şikayet ettiğini söylemişti. Duruşma 19 Temmuz’a ertelendi. (Adana/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

'Gözaltındaki Gülmen ve Özakça enfeksiyon kapabilir'

SONRAKİ HABER

Gıda-İş, cam grevinin yasaklanmasına tepki gösterdi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...