04 Temmuz 2012 10:16

‘Casusluk’ soruşturmasında 10 tutuklama

İZMİR Cumhuriyet Başsavcılığınca ‘askeri casusluk’ iddialarına yönelik başlatılan soruşturma kapsamında gözaltına alınan ve aralarında muvazzaf askerlerin de bulunduğu 30’un üzerinde şüpheliden 10’u tutuklandı.Özel Yetkili Cumhuriyet Savcılığınca sürdürülen soruşturma çerçevesinde çeş

‘Casusluk’ soruşturmasında 10 tutuklama
Paylaş

İZMİR Cumhuriyet Başsavcılığınca ‘askeri casusluk’ iddialarına yönelik başlatılan soruşturma kapsamında gözaltına alınan ve aralarında muvazzaf askerlerin de bulunduğu 30’un üzerinde şüpheliden 10’u tutuklandı.
Özel Yetkili Cumhuriyet Savcılığınca sürdürülen soruşturma çerçevesinde çeşitli illerde düzenlenen eş zamanlı operasyonda gözaltına alınan ve İzmir’e getirilen zanlıların, İzmir Adliyesindeki sorguları tamamlandı. Zanlılardan 17’si savcılık sorgularının ardından tutuklanmaları istemiyle mahkemeye sevk edildi. Mahkemeye sevk edilen 17 kişiden 7’si tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılırken, 10’u tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Soruşturma kapsamında 2 Temmuzda çeşitli illerde düzenlenen eş zamanlı operasyonda gözaltına alınan 52 muvazzaf ve 2 emekli askerden işlemleri tamamlanan 27’si de dün İzmir Adliyesine gönderildi. İzmir Cumhuriyet Başsavcılığınca ‘Fuhuş yaptırılan kadınlar aracılığıyla yüksek rütbeli askeri personelin uygunsuz görüntülerini çektikleri ve bunlarla şantaj yaparak bazı askeri bilgileri elde ettikleri’ iddia edilen zanlılara yönelik başlatılan soruşturma kapsamında, mayıs ayında iki ayrı operasyon düzenlenmiş, 13’ü askeri personel toplam 45 kişi tutuklanmıştı. Soruşturma kapsamında 13 Haziranda düzenlenen operasyonda 19 muvazzaf, 2 emekli asker; 1 Temmuz Pazar günü de 2 zanlı tutuklanmıştı. Soruşturma kapsamında aralarında muvazzaf ve emekli askerlerin de bulunduğu toplam 70 kişi tutuklu bulunuyor. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Adil yargılama ve savunma hakkı çiğnendi

SONRAKİ HABER

Şırnak’ta şüpheli asker ölümü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...