22 Mayıs 2017 06:36

Aile Bakanı Kaya Hollanda’dan kendi isteğiyle ayrılmış

Hollanda’da diplomatik kriz yaratan Bakan Fatma Betül Sayan Kaya’nın ülkeden kendi isteğiyle ayrıldığı ortaya çıktı.

Paylaş

Hollanda ile Türkiye arasında referandum öncesi diplomatik krize dönüşen Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya’nın gezisine ilişkin yeni detaylar ortaya çıktı.

BBC’nin Hollanda basınına dayandırdığı haberde, Kaya’nın 11 Mart’ta Rotterdam kentine düzenlediği ve krize neden olan gezisi sonrası sınır dışı edilmediği ve kendi isteğiyle ayrıldığı belirtildi.

ZORLA SINIR DIŞI EDİLME YOK

Habere göre, Kaya, Hollanda makamlarının, “istenmiyorsunuz, gelmeyin” uyarısına rağmen Almanya’dan kara yoluyla Rotterdam’a geldi. Hollanda hükümeti, Ulusal Güvenlik ve Terörle Mücadele Koordinatörü’ne Kaya ve diğer Türk bakanları “istenmeyen yabancı” ilan etme talimatı verdi. Ancak, Türkiye’nin Rotterdam Başkonsolosluğu’na gidişine izin verilmeyen Kaya zorla sınır dışı edilmedi.

Gazeteye göre, Rotterdam’da bir kaç saat kalan Kaya, görüşmeler sonunda kendi isteğiyle ülkeden ayrıldı. Kaya, polis eşliğinde Almanya’ya geri döndü.

Kaya’nın Hollanda’da kampanya yapmasının engellenmesi kararını protesto eden Türk hükümeti yanlısı bir grup ile Rotterdam polisi arasında yaşanan çatışmalar nedeniyle Türk bakanın kendi isteğiyle Hollanda’dan ayrılmasının gölgede kaldığı vurgulandı.

AÇTIĞI DAVA DA DÜŞTÜ

Öte yandan zorla sınır dışı olayı yaşanmadığı için Kaya’nın Hollanda makamları aleyhine açtığı dava düştü. Gazeteye göre, Kaya’nın avukatı Ejder Köse açıklama yapmadı. Köse, daha önce yaptığı açıklamada, Kaya’nın Hollanda tarafından neye dayanılarak sınır dışı edildiğinin bilinmediğini belirterek, sınır dışı kararının hukuki açıdan net olmadığını savunmuştu. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Motorine 8 kuruş zam geliyor

SONRAKİ HABER

Sırrı Süreyya Önder: Siyasette son dönemim

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...