21 Mayıs 2017 17:20

Eğitim Sen Kadın Sekreteri Ebru Yiğit gözaltına alındı

Eğitim Sen Genel Merkez Kadın Sekreteri Ebru Yiğit davetli olduğu Almanya dönüşünde havalimanında gözaltına alındı

Paylaş

KESK İstanbul Şubeler Platformu Dönem Yürütmesi yaptığı yazılı açıklamada, Eğitim Sen Genel Merkez Kadın Sekreteri Ebru Yiğit’in davetli olduğu Almanya Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası (GEW) kongresinin dönüşünde havalimanında gözaltına alındığını açıkladı.

KESK İstanbul Şubeler Platformu yaptığı yazılı açıklamada Ebru Yiğit’in gözaltına alınmasını kınadı. Yapılan yazılı açıklama şöyle: “Kendisi Almanya’dayken yurt dışında olduğu bilinmesine rağmen evi basılmış ve güvenlik güçleri Ebru Yiğit kamuoyu algısında suçlu gibi göstermeye çalışmıştı. Dolayısıyla kendisinin gözaltına alınacağı biliniyordu, buna rağmen Ebru Yiğit çekineceği bir şey olmadığı için ülkeye döndü. Türkiye’nin en çok üyeye sahip en köklü sendikalardan birinin yöneticisini herhangi bir soruşturma kapsamında ifadesini almak için savcılığa davet ederseniz gelir. Kamuoyuna dönük gözaltı şovlarına ihtiyaç yoktur, tabi derdiniz sendikamıza karşı algı operasyonu yapmak değil de yasaları uygulamaksa.

15 Temmuz sonrası milletvekillerini, gazetecileri, sendikacıları tutuklayan bir ülke olmaktan son derece memnun olduğu anlaşılan saray rejimi Türkiye’nin ihtiyacının demokrasi ve hukuk devleti olduğunu anlamayacağını ortaya koydu. Demokrasi ve hukuk devleti ancak bizim mücadelemizle bu ülkeye gelecek. Bizler de bu mücadeleden yılacak değiliz. Ebru Yiğit’i yalnız bırakmayacağız.” (HABER MERKEZİ)
 
 

ÖNCEKİ HABER

Medipol Başakşehir şampiyonluk yolunda ağır yara aldı 

SONRAKİ HABER

Rusya Başbakanı Medvedev İstanbul'a geldi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...