21 Mayıs 2017 14:50

Somut talepler etrafından mücadele güçlendirdi

Tüm Bel-Sen İzmir 1 Nolu Şube, yetki sürecinden OHAL koşullarına rağmen 600’ün üzerinde yeni üye yapıldığını bildirdi.

Paylaş

Tüm Bel-Sen İzmir 1 Nolu Şube, yetki sürecinden OHAL koşullarına rağmen 600’ün üzerinde yeni üye yapıldığını bildirdi. “Somut talepler etrafında mücadele”yle bu başarının yakalandığı belirtilen açıklamada, mücadeleye devam edileceği ifade edildi. 

Kamu emekçileri sendikalarını yakından ilgilendiren yetki süreci geçtiğimiz günlerde sona erdi. Yetki sonuçlarına göre, kamuda ve belediyelerde oluşturulacak TİS masasına hangi sendikanın oturacağı belli oldu. 10 bin 52 yerel yönetim emekçisinin çalıştığı İzmir ili genelinde emekçilerin ilk tercihi KESK’e bağlı Tüm Bel-Sen oldu. Tüm Bel-Sen, 4077 üye ile en çok üyeye sahip sendika olarak yetki tespiti tutanaklarına girdi. İzmir Büyükşehir Belediyesi ve bağlı kuruluşlarında ise yetki Birleşik Kamu-İş’e bağlı Tüm Yerel-Sen’e çıktı. 

Tüm Bel Sen İzmir 1 No’lu Şube’den yapılan açıklamada, Tüm Bel-Sen’in İzmir Büyükşehir  Belediyesi ve ESHOT’ta daha fazla üyeye sahip olmalarına rağmen; İzmir Büyükşehir Belediyesi, ESHOT ve İZSU’daki toplam sayıya göre 49 üye farkla Tüm Yerel-Sen’in yetki aldığı hatırlatıldı. 

Son dört aylık örgütlenme çalışmasının mücadele arayışında olan tüm emekçiler için gerçek adresin Tüm Bel-Sen olduğunu gösterdiği kaydedilen açıklamada, “Emekçilerin bilgisi ve onayı olmadan, yangından mal kaçırırcasına, mücadelesiz biçimde işverenin memnun ayrıldığı sözleşmeler imzalayan; iş güvencemiz ortadan kaldırılırken, tüm ülkede kamu emekçileri OHAL ve KHK’ların gölgesinde yaşıyorken sessizliğe bürünen sendikaların kendi arayışlarına yanıt vermediğini gören yüzlerce arkadaşımızla yeniden buluştuk” denildi. 

OHAL’E RAĞME ÖRGÜTLENDİLER

OHAL’e, onbinlerce emekçinin ihracına, açığa almalara rağmen 600’ü aşkın emekçinin sendikalarına üye olduğu bilgisi verilen açıklamada, “2 ay gibi kısa bir sürede 600’ü aşkın üye yapabilmenin tek yolu somut talepler etrafında mücadeledir. İBB’de ulaşım, yemek ve kreş taleplerinin kazanımı için Tüm Bel-Sen’in ortaya koymuş olduğu platform sendikayı, emekçiler nezdinde çekim merkezi haline getirdi” dendi. Açıklamada mücadeleye devam edileceği bildirildi. (İzmir/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

AKP’nin korku kongresi

SONRAKİ HABER

Trump’ın onayladığı yeni Pentagon planı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...