21 Mayıs 2017 14:00

Trump: Müslüman ülkeler, terörle mücadeleye öncülük etmeli 

İlk yurt dışı ziyaretini Suudi Arabistan'a gerçekleştiren ABD Başkanı Donald Trump, ‘terörle mücadele için birlik olmalıyız' dedi.

Paylaş

İlk yurt dışı ziyaretini Suudi Arabistan'a gerçekleştiren ABD Başkanı Donald Trump, ‘terörle mücadele için birlik olmalıyız' dedi.

"Müslüman ülkeler, teröre karşı mücadeleye öncülük etmeli," diyen Trump, “IŞİD ve diğer radikal terör örgütleri en ölümcül etkiyi ve hasarı yine Arap ülkelerine veriyor’ dedi.

Kendi yaşam tarzlarını başkalarına dayatmada bulunmayacaklarını, ziyarete kimseye ders vermek için gelmediğini söyleyen Trump, Suudi Arabistan'la yapılan askeri anlaşmalara da değindi. ABD Başkanı, "Suudi dostlarımızın, harika Amerikan savunma şirketleriyle kazançlı anlaşmalar yapmalarına yardım edeceğiz," sözü verdi.

'IŞİD'İN PETROL SATMAMASI ÖNEMLİ'

"IŞİD'in petrol satmasına imkan veren mali kanalları kesmemiz gerek," diyen Trump, Müslüman ülkelerin radikal görüşlü kişi ve grupları korumaması ve barındırmaması gerektiğini ifade etti.

Trump, kendisinin de yakın zamanda yemin töreninde sarf etmiş olduğu "radikal İslamcı terörizm" ifadesini Suudi Arabistan'da kullanmadı. Trump, "terörle mücadelenin, inançlar arası bir çatışma değil, iyi ile kötü arasında bir mücadele olduğunu" söyledi.

Suudi Kralı Selman da etkinlikte yaptığı konuşmada, "Cinayet işlemenin onuru olamaz. İslamiyet, barış ve hoşgörü dinidir," vurgusu yaptı.

ABD hükümeti ile Körfez Arap ülkelerinin, terörle mücadeleyle ilgili hususlarda uzlaştıkları bildirildi. (DHA)

ÖNCEKİ HABER

Askerlere yıldırım isabet etti: 1 asker hayatını kaybetti

SONRAKİ HABER

AKP’nin korku kongresi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...