04 Temmuz 2012 09:46

Dersim'de ÇED toplantısını halk engelledi

Dersim'in Hozat ilçesinde halk yapılması planlanan ‘İnköy Regülatör ve Hidroelektrik Enerji Santrali’ (HES) için düzenlenen Çevre Etki Değerlendirme (ÇED) toplantısını yaptırmadı.ÇED için toplantı yapan Çevre Şehircilik İl Müdürlüğü çalışanları ile Hozat halkı ar

Dersim'de ÇED toplantısını halk engelledi
Paylaş

Dersim'in Hozat ilçesinde halk yapılması planlanan ‘İnköy Regülatör ve Hidroelektrik Enerji Santrali’ (HES) için düzenlenen Çevre Etki Değerlendirme (ÇED) toplantısını yaptırmadı.

ÇED için toplantı yapan Çevre Şehircilik İl Müdürlüğü çalışanları ile Hozat halkı arasında yaşanan tartışma nedeniyle gergin anlar yaşandı. Hozat ilçesinde HES yapımına tepki gösteren halk ilçe merkezinde pankart açarak ÇED toplantısının yapılacağı okula kadar yürüdü.

“Baraj ve HES istemiyoruz” pankartı açan grup, daha sonra toplantının gerçekleştiği salona gelerek, görevlilere toplantı tutanağı tutturmayacaklarını söyledi. Yetkililer ve halk arasında yaşanan tartışma, kısa süreli gerginliğe neden oldu. Tunceli’nin barajlarla yok edilmek istendiğini belirten ilçe halkı, salonda alkış ve yuhalama ile şirket görevlisinin salonu terk etmesini istedi.

Hozat ve Dersim’de yıkıcı bir proje olan baraj ve HES’lerin hayata geçirilmek istendiğini belirten Munzur Koruma Kurulu Sözcüsü Hasan Şen baraj ve HES’leri yaptırmayacaklarını, toplantıya katılan şirket yöneticisinin toplantıyı terk etmesini istediklerini söyledi.

Hozat Belediye Başkanı Cevdet Konak da kâr amacı güden şirketlerin baraj ve HES’leri inşa ederek, Dersim insanını kültüründen ve toprağından uzaklaştırmak istediğini, bu amaçla her türlü yöntemi kullandığını belirterek, Dersim ve Hozat’ta baraj yaptırmamak için sonuna kadar mücadele edeceklerini söyledi.

Halkın yoğun tepkisi üzerine ÇED görevlilerinin, toplantının gerçekleştirilmediğine dair bir tutanak tutmasının ardından eylem sona erdi. (DERSİM)

ÖNCEKİ HABER

Ankara’da yetki Tüm Bel-Sen’de

SONRAKİ HABER

Almanya’da rehine eylemi: 5 ölü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...