04 Temmuz 2012 09:20

‘Demokrasi güçleri içeriye katiller dışarıya’

DİSK Genel Sekreteri Adnan Serdaroğlu, 3. Yargı Paketi’ne 12 Eylül 1980 öncesinde işlenen suçlarda lehte hüküm uygulamasının alındığını belirterek, “DİSK Genel Başkanı Kemal Türkler’in katili ve Ankara’da öldürülen 7 TİP’li öğrencinin katilleri de dahil olmak üzere birçok kişi bu kanun

‘Demokrasi güçleri içeriye katiller dışarıya’
Paylaş

DİSK Genel Sekreteri Adnan Serdaroğlu, 3. Yargı Paketi’ne 12 Eylül 1980 öncesinde işlenen suçlarda lehte hüküm uygulamasının alındığını belirterek, “DİSK Genel Başkanı Kemal Türkler’in katili ve Ankara’da öldürülen 7 TİP’li öğrencinin katilleri de dahil olmak üzere birçok kişi bu kanundan faydalanarak erken tahliye olabilecek” dedi.

DİSK Genel Sekreteri Serdaroğlu, 3. Yargı Paketi’ne ilişkin yaptığı yazılı açıklamada, “AKP hükümeti toplumsal bütün sorunları “irrasyonel” metodlarla çözme yeteneğini bir kez daha sergiledi. Muhaliflerini izole etmek için tıka basa doldurduğu cezaevlerinde “yer açmak” için olsa gerek, yasalaşan 3. Yargı Paketi’yle yeni bir yöntem buldu; ‘katliamcılar, katiller dışarı, demokrasi güçleri içeri’” dedi. Meclis’te kabul edilen 3. Yargı Paketiyle sadece, özel yetkili mahkemelerinin yeniden kutsandığını insan haklarının, hukuk devletinin ve demokrasinin ayaklar altına alındığını vurgulayan Serdaroğlu, “3. Yargı Paketi’nin 104’nci maddesine eklenen geçici 3. madde kapsamına 12 Eylül 1980 öncesinde işlenen suçlar alınarak, DİSK Genel Başkanı Kemal Türkler’in katili ve Ankara’da öldürülen 7 TİP’li öğrencinin katilleri de dahil olmak üzere birçok kişi bu kanundan faydalanarak erken tahliye olabilecek. Lehe hüküm uygulaması, katillerin, suikastçıların, katliamcıların dışarıya çıkartılması için özel olarak düzenlendi” dedi.
(ANKARA)

ÖNCEKİ HABER

Pilotların naaşları 12 gün sonra bulundu

SONRAKİ HABER

Ankara’da yetki Tüm Bel-Sen’de

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...