21 Mayıs 2017 05:47

Birleşik Metal Genel Temsilciler Kurulu'nda mücadele vurgusu

Birleşik Metal İş Genel Temsilciler Kurulu'na onlarca fabrika ve yurdun birçok ilinden bir araya gelen temsilciler yaşanan sorunlara çözüm aradı.

Paylaş

Geçtiğimiz 2 -3 yıla damgasını vuran metal işçilerinin mücadele azmi bitmiyor. Artan yoksulluk, işsizlik tehdidi, iş kazaları sonucu ölümlerin artması, kıdem tazminatının fona devredilerek gasp edilme girişimleri, temel tüketim mallarına gelen yüksek zamlar vb birçok konu metal işçilerinin mücadele içine girmesine neden oluyor.

Birleşik Metal İş Genel Temsilciler Kurulu

İşte bu dönem içerisinde metal işçilerinin örgütlü olduğu sendikalardan Birleşik Metal İş üyesi işyeri temsilcileri önceki gün Kemal Türkler Eğitim tesisinde bir araya geldi. Onlarca fabrikadan ve yurdun birçok ilinden bir araya gelen temsilciler Genel Temsilciler Kurulunu yaparak yaşanan sorunlara çözümler aradı.

Kurulda konuşan işçiler sendikalarının yaşanan sorunlar karşısında daha mücadeleci bir tutum alması gerektiğini söyleyerek DİSK ile yaşanan gerilimin ortadan kaldırılması için girişimlerde bulunulmasını isteyerek eleştirilerini dile getirdiler. Kıdem tazminatlarının kaldırılması gündemdeyken konfederasyonları olan DİSK’le sorun yaşama lüksleri olmadığını ifade ederek merkez yönetime çağrı yapan işyeri temsilcileri, acilen bir mücadele programı ile birleşik bir mücadelenin örgütlenmesi gerektiğini vurguladılar. Önümüzdeki MESS gurup sözleşmelerinin de geçen dönemden dersler çıkarılarak örgütlenmesini isteyen işçiler hak kayıplarının karşılanmasını istediler.

Kurulda konuşan ve eleştirilere yanıt veren BMİS genel başkanı Adnan Serdaroğlu, kıdem tazminatı konusunun kırmızıçizgileri olduğunu ve kongre kararları olarak da genel grev nedeni olduğunu söyleyerek konuştu. Önümüzdeki sözleşmelerde de mücadelelerinin devam ettiğini ifade eden Serdaroğlu tüm işçi sınıfının örgütlenmesi ve mücadeleye çekilmesi gerektiğini söyledi. (İŞÇİ SENDİKA SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Ahmet Şık'a kendi kitabı verilmedi

SONRAKİ HABER

Ardahan'da çıkarılan cesedin kime ait olduğu belirlendi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...