20 Mayıs 2017 23:40

Yokuşlu bir yol

Alper Kaya, bu yıl 3. Lig'e yükselen Bölgesel Amatör Lig takımlarını kaleme aldı.

Paylaş

Alper KAYA

Daha önceleri bu satırlarda 3. Lig’e yükselen Bölgesel Amatör Lig kulüplerinin akıbetini yazmıştım. Yeni çıkan kulüpler, bu istatistikleri bozabilir mi bilinmez ama 3. Lig’e bu yıl yükselen BAL takımlarını tarihe not düşmek gerek…

İki kademeli olarak oynanan BAL playofflarında ilk maçları kazanan takımlar doğrudan 3. Lig’e yükselirken, yenilen takımlar kendi aralarında yaptıkları maçlarla 3. Lig’e yükselmek için mücadele ettiler. Bu statü, geçtiğimiz yıl getirilmişti. BAL’a dair hakkaniyetli olan tek şeyin bu olduğunu söylememiz abesle iştigal olmayacaktır.

İLK MAÇLARIN GALİPLERİ

Şanlıurfa Karaköprü Belediyespor, Mardin 47 Spor ile yaptığı ve 0-0 sonlanan maçta penaltılarla 3. Lig’e yükselmeyi başardı. Urfa temsilcisi, BAL 2. grupta Yeşilyurt Belediyespor, Araban Belediyespor ve Adıyaman 1954’ün sadece bir puan fazlasıyla şampiyon olmuştu. Geçtiğimiz iki sezonu üçüncü, bir önceki sezonu ise beşinci sırada bitiren Urfa ekibi BAL’daki dördüncü sezonunda 3. Lig’e yükselmeyi başardı.

Osmaniyespor ve Yeni Altındağ Belediyespor maçını 1-0 kazanan Osmaniyespor da doğrudan 3. Lig’e çıkan kulüpler arasında yer aldı. BAL 5. grupta 13 puan farkla şampiyon olan Osmaniyespor geçtiğimiz üç yıl boyunca BAL’da playout ile kümede kalabilmişti…

Normal süresi 1-1 sonlanan Turgutluspor – Erokspor maçı uzatmalarda Turgutluspor’un 3-1’lik üstünlüğüyle sonlandı. Turgutluspor geçtiğimiz yıl 3. Lig’de son sırayı alarak küme düşmüştü; bu sezon BAL’da dokuz puan farkla şampiyon oldu…

2-0’lık galibiyetle Ergene Velimeşe, rakibi Modafen’i ekarte ederek 3. Lig’e yükselirken, 2010-2011 yılında küme düşüp üç sezon sonra geri yükseldiği ve üç yıllık mücadelesinde bir kez playout ile kümede kaldığı BAL’dan profesyonel liglere geçiş yapmış oldu.

Güzelordu – Arsinspor maçında ise, Ordu belediyesi destekli; uğruna Orduspor’un tarihin karanlığına gömülmesine izin verilen Güzelorduspor 2-1’lik galibiyetle profesyonel liglere turladı. Ordu İl Özel İdarespor’dan devşirilen Güzelorduspor’un yakında Orduspor ismini alacağı kulislerde söylenegelmeye başladı bile… Kısacası, Sermaye 1 – Özdeğerler 0. Her zamanki gibi…

1. kademe playoff müsabakalarının sonuncusunda ise Utaş Uşakspor, uzatma dakikalarında turu getiren 2 golü attı ve rakibi Bucak Belediye Oğuzhanspor’u 3-1 mağlup ederek 3. Lig’e doğrudan çıkan altıncı takım oldu. Utaş Uşakspor, sezon boyunca şampiyonluk mücadelesi verdiği Sökespor’u son haftada rakibinin kazanamamasıyla alt ederken; sık sık taraftarlarının sebep olduğu tribün olaylarıyla gündeme gelmişti. Sökespor yöneticilerinin, rakiplerine teşvik primi yolladığı iddiasını ortaya attıkları Utaş Uşakspor, soruşturuldu mu bilinmez.

2. TUR MAÇLARI TAMAMLANMADI

2. Tur maçlarında ise, Modafenspor’u 2-1 yenen Erokspor ile Bucak Belediye Oğuzhanspor’u 2-0 yenen Yeni Altındağ Belediyespor 3. Lig’e yükselmeyi başardı. 

Ancak Mardin 47 Spor’un Arsinspor ile oynadığı ve normal süresi 1-1 sonlanmışken penaltı atışlarında çıkan olaylar nedeniyle tatil edilen maç hakkında çıkan karar çok ilginç oldu. TFF, aradan bir ay geçtikten sonra yaptığı bildirimde maçın penaltı atışlarından kaldığı yerden devam edeceğini ifade etti. 

ÖNCEKİ HABER

Euroleague'de final günü: Bu iş bu kez olacak

SONRAKİ HABER

Kitap satırları arasında ‘Kapalıçarşı’ sokakları

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...