20 Mayıs 2017 17:20

ABD'den yeniden seçilen Ruhani'ye: Terörizme desteği kesmeli

Suudi Arabistan'la rekor silah anlaşması imzalayan ABD, İran'a karşı sert bir dil kullanmayı sürdürüyor.

Paylaş

Suudi Arabistan'la 110 milyar dolarlık rekor bir silah anlaşması imzalayan ABD, İran'a karşı Donald Trump dönemiyle birlikte yeniden sert bir dil kullanmayı sürdürüyor.

ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson, İran’da ikinci kez cumhurbaşkanı seçilen Hasan Ruhani’ye balistik füze denemelerinin durdurulması çağrısı yaptı. Tillerson ayrıca "Terörizme desteğini kesmesini istiyoruz" ifadesini kullandı.

Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'da Suudi mevkidaşı Adil el Cubeyr'le görüşen Tillerson, basın toplantısında şu ifadeleri kullandı: "Ruhani'nin yeni cumhurbaşkanlığı dönemini İran'ın kurduğu terörizm ağını yıkmak ve bu terörizm ağına sağlanan finansmanı kesmek için kullanmasını umuyoruz… Ayrıca kendisinin balistik füzeleri deneme programını durdurmasını da umuyoruz."

Bölgede Suudi Arabistan ile İran arasında Yemen üzerinden açık bir savaş devam ederken, taraflar zaman zaman birbirlerine yönelik de sert tehditlerde bulunuyor. ABD ise Trump dönemiyle birlikte İran'a karşı yeniden sert bir dil kullanmaya başladı. Son silah anlaşmasının bölgede Suudi Arabistan'ın İran'a karşı askeri politikalarını güçlendirmesi bekleniyor.

ABD ve Suudi Arabistan, İran'ın Yemen'de Husilere, Suriye'de Beşar Esad yönetimine, Lübnan'da ise Hizbullah'a verdiği desteği "teröre destek" olarak yorumluyor. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Alman Bakan, İncirlik'e alternatif için Ürdün'e gitti

SONRAKİ HABER

Ruhani: İran ulusu dünyayla etkileşim yolunu seçti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...