20 Mayıs 2017 17:11

Alman Bakan, İncirlik'e alternatif için Ürdün'e gitti

Almanya Savunma Bakanı Ursula von der Leyen, İncirlik üssüne alternatif bulmak için Ürdün'e gitti.

Paylaş

Almanya Savunma Bakanı Ursula von der Leyen, İncirlik üssüne alternatif aramak için gittiği Ürdün'de "Türkiye'den taşınmak zorunda kalma ihtimalimize karşı hazır olmak zorundayız" dedi.

Türkiye'nin Almanyalı parlamenterlere İncirlik'e giriş izni vermemesinin ardından ardından Ürdün'e giden Almanya Savunma Bakanı Ursula von der Leyen önce Kral Abdullah'la görüştü.

Sputnik'in haberine göre  daha sonra Azrak Hava Üssü'nü ziyaret eden von der Leyen, üsten bir hayli etkilendiğini söyledi. Leyen, "Bu hava üssünde oldukça fazla potansiyel var. Olumlu bir karşılama ve bolca destek gördüğümüz için çok memnunuz" ifadelerini kullandı.

Almanya'nın üsle ilgili olarak son kararını henüz vermediğini ve Türkiye ile görüşmelerin devam ettiğini söyleyen Almanya Savunma Bakanı, "Taşınmak zorunda kalma ihtimalimize karşı hazır olmak zorundayız" şeklinde konuştu.

Irak ile Suriye'ye sınırı bulunan Ürdün'ün aynı zamanda ABD'nin öncülüğünü yaptığı IŞİD karşıtı koalisyonda bulunmasının, Azrak Hava Üssü'nü Almanya için cazip kıldığı belirtildi.

Von der Leyen, yaptığı konuşmada Almanyalı parlamenterlerin yurt dışındaki Almanya birliklerini ziyaret edebilmelerinin kendileri için kritik önemde olduğunu söyledi. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Beşiktaş'tan şampiyonluk yolunda önemli galibiyet

SONRAKİ HABER

ABD'den yeniden seçilen Ruhani'ye: Terörizme desteği kesmeli

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...