20 Mayıs 2017 14:27

Bundesliga'da sezon tamamlandı: Hamburg unvanını korudu

Almanya Bundesliga'da 2016/17 sezonu özellikle küme düşme hattındaki nefes kesen mücadeleyle tamamlandı.

Paylaş

Almanya Bundesliga'da 2016/17 sezonu tamamlandı. Bayern Münih'in üst üste 5.  toplamda 27. şampiyonluğunu önceden ilan ettiği ligin son haftasında kümede kalma, Şampiyonlar Ligi'ne direkt katılma ve UEFA Avrupa Ligi mücadelesi nefes kesti.

Son haftaya 16. sırada giren Hamburg, evinde Mario Gomez'in formasını giydiği Wolfsburg'u 88'de Luca Waldschmidt'in attığı golle 2-1 mağlup ederek 14. sıraya yükseldi ve kümede kaldı. Bir sezon önce Şampiyonlar Ligi'nde mücadele eden Wolfsburg ise kümede kalabilmek için Play-Out oynayacak. Bu sonuçla Hamburg, lig tarihinde küme düşmeyen tek takım olma özelliğini korumuş oldu. Hamburg, Bundesliga'nın 1963'teki kuruluşundan bu yana ligde yer alan tek takım.

Zirvede Borussia Dortmund, Werder Bremen'i 3-2 yenik duruma düştüğü maçta 4-3 yendi ve sezonu Leipzig'in arkasında üçüncü sırada tamamladı. Dortmund böylece Şampiyonlar Ligi'ne direkt katılmaya hak kazandı. 4. olan Hoffenheim ise Şampiyonlar Ligi için ön eleme oynamak zorunda.

Ligin son haftasında Köln, Mainz'ı 2-0 yendi ve Bayern Münih'in de Freiburg'u 4-1'le geçmesiyle sezonu 6. sırada tamamlayarak UEFA Avrupa Ligi'ne kaldı.

Bundesliga'da küme düşen takımlar Darmstadt 98 ile Ingolstadt oldu.

Bayern Münih'ten Robert Lewandowski ise 30 golle gol krallığını elde etti. (SPOR SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Manisa Turgutlu'da halkın köprü tepkisi

SONRAKİ HABER

TSK, sınırda cihatçıları eğitiyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...