20 Mayıs 2017 14:00

KESK üyesi kamu emekçileri: Gözaltılar serbest bırakılsın

KESK üyesi kamu emekçilerinin ihraçlara karşı Kadıköy'de yaptığı eylemin 13. haftasında 'Mücadeleye devam' mesajı verildi.

Paylaş

KESK üyesi kamu emekçilerinin KHK ile ihraçlara karşı Kadıköy Khalkedon Meydanı'nda sürdürdükleri eylemin 13. haftasında bir kez daha "mücadeleyi sürdüreceğiz" mesajı verildi. Nuriye Gülmen ve Semih Özakça'ya destek amacıyla başlatılan "Dayanışma Nöbeti"ne yapılan polis saldırısını kınayan kamu emekçileri, gözaltına alınanların serbest bırakılmasını talep etti.

KHK ile ihraçlara karşı her Cumartesi Kadıköy Khalkedon Meydanı'nda sürdürülen eylemde, "KHK'ler gidecek biz kalacağız", "Kurtuluş yok tek başına ya hep beraber ya hiçbirimiz", "Direne direne kazanacağız", "Nuriye, Semih yalnız değildir", "Gözaltılar, tutuklamalar, baskılar bizi yıldıramaz", "AKP'nin memuru olmayacağız" sloganları atılarak, "OHAL kaldırılsın KHK iptal edilsin" pankartı açıldı. Eyleme katılanlar KHK ile ihraç edilen Akademisyen Nuriye Gülmen ve Öğretmen Semih Özakça'nın Ankara Yüksel Caddesinde başlattıkları ve 73'üncü gününe giren açlık grevine destek amacıyla bez maskeler taktı.

'BARIŞ VE ADALET DİYENLERİN BİRLEŞMESİNDEN KORKUYORLAR'

KESK üyesi kamu emekçileri adına bu haftaki açıklamayı KHK ile ihraç edilen Öğretmen Turgut Yokuş okudu. Darbe girişiminin fırsata çevirilerek muhalif kamu emekçilerini hedef aldığını belirten Yokuş,  "Bizler tarihimiz boyunca her türlü darbeye ve faşizme mücadele etmiş bir gelenekten geliyoruz. AKP'ye ve Saray'a biat etmedik ve etmeyeceğimizi söylemek için sokaklardayız. İşimize dönene kadar mücadeleden kimse bizi alıkoyamaz" dedi. Dayanışma eylemlerine yapılan polis müdahalesinin temel gerekçesinin korku olduğunu ifade eden Yokuş Kadıköy'de 9, Kartal'da ise 20 kişinin gözaltında olduğunu hatırlatarak, "Semih'e ve Nuriye'ye ses vermek isteyen arkadaşlarımıza hunharca saldırdılar. 'Dayanışma Nöbeti'ni devralan Barış İçin Kadın Girişimi'ne, barış ve adalet diyenlerin birleşmesinden korktukları için saldırdılar. Ama ne olursa olsun biz birleşerek kazanacağız. Siyasi iktidarı uyarıyoruz baskı ve faşizmle ülkeyi idare edemezsiniz. Biz kazanıncaya, işimize dönünceye kadar mücadeleyi sürdüreceğiz. Baskı politikalarından vazgeçin" diye konuştu.

Yapılan açıklamada gözaltıların serbest bırakılması talep edildi. Eylem akşam 19.00'a kadar devam edecek. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Deniz Baykal: 2019 adaylığımı taban belirler

SONRAKİ HABER

Abdullah Gül, AKP kongresine katılmayacak

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...