04 Temmuz 2012 08:21

Demir Özlü’den 30 yıl sonra yeni yazı Kitap-lık’ta

YAPI Kredi Yayınlarının edebiyat dergisi Kitap-lık’ın yaz sayısı roman üstüne bağımsız yazılardan oluşuyor. Bir yanda Demir Özlü’nün otuz yıl önce yazılmış, ilk kez gün ışığına çıkan bir yazısı; bir yanda Bilge Karasu’nun 1954 tarihli Vatan’ın San’at Yaprağı’nda kalmış bir roman gör&u

Demir Özlü’den 30 yıl sonra yeni yazı Kitap-lık’ta
Paylaş

YAPI Kredi Yayınlarının edebiyat dergisi Kitap-lık’ın yaz sayısı roman üstüne bağımsız yazılardan oluşuyor. Bir yanda Demir Özlü’nün otuz yıl önce yazılmış, ilk kez gün ışığına çıkan bir yazısı; bir yanda Bilge Karasu’nun 1954 tarihli Vatan’ın San’at Yaprağı’nda kalmış bir roman görüşü; bir yanda da Kaya Tokmakçıoğlu’nun Thomas Mann’ın Doktor Faustus romanı odağında siyaset, müzik, hastalık çözümlemesi, derginin roman üstüne dikkat çeken yazıları arasında yer alıyor.
Ömer Demircan’ın “İkinciyeni Öyküsünde Dil”, Ahmet Sait Akçay’ın “Öyküde Müslüman Gerçekçilik Sorunu”, Mehmet Yaşın’ın “Avrupa ve İslam Düşüncesi Ötesinde: Aşk Şairi ve Düşünürü Sapfo ile Rumi”, Jean-Philippe Toussaint’in “Zidane’ın Hüznü” yazıları bu sayının dikkat çeken başlıkları. Tuğrul Tanyol, Yüksel Peker, Mehmet Can Doğan, Gürgenç Korkmazel, Ali Özgür Özkarcı, Anita Sezgener ve Senem Gökel şiirleriyle; Kerem Işık, Serhat Çelikel, Melida Tüzünoğlu, Ozan Çınar ve Engin Özkol öyküleriyle Kitap-lık’talar.
(KÜLTÜR SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Fransız-Belçikalı ve Türk çizgi romanlarına çapraz bakış

SONRAKİ HABER

31. İstanbul Kitap Fuarının Onur Yazarı: Gülten Dayıoğlu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...