Tiyatrocular: Nuriye ve Semih yaşasın!

Kadıköy Tiyatroları Platformu, 73 gündür açlık grevinde olan Nuriye Gülmen ve Semih Özakça’ya destek için eylem yaptı.

20 Mayıs 2017 12:56
Paylaş

Kanun hükmünde kararnamelerle ihraç edilen ve 73 gündür açlık grevinde olan Nuriye Gülmen ve Semih Özakça’ya destek olmak amacıyla Kadıköy Tiyatroları Platformu Kadıköy’deki yürüyüş güzergahı üzerindeki Süreyya Operası önünde ve Mehmet Ayvalıtaş Meydanı’nda pandomim gösterileri ve açıklamalar yaptı. Boğa Heykeli önünde yapılan basın açıklamasının ardından yürüyüş sonlandırıldı. “Yaşasın Nuriye ve Semih” ve “Haklı talepleri kabul edilsin” dövizleri ile yürüyen sanatçılar, bildiride “Nuriye ve Semih yaşasın” dedi.

‘ONLAR YEMEĞE DEĞİL, ADALETE AÇLAR’

Basın açıklamasını okuyan Oyuncu Volkan Yosunlu, ülkenin birçok yerinde, haksız uygulamalarla, sabaha kaşı çıkartılan KHK’lerle çok sayıda kişinin işlerinden atıldığını belirterek, “Akademiler dört duvardan ibaret değildir. İhraç edilen akademisyenler, açlık grevindeki Nuriye Gülmen ve Semih Özakça için buradayız” dedi. Yosunlu’nun okuduğu bildiri şöyle: “Akademisyen Nuriye Gülmen ve Öğretmen Semih Özakça’nın ihraç edildikleri işlerine iade talebiyle Ankara Yüksel Caddesi’ndeki İnsan Hakları Anıtı önünde başlattıkları eylem 192, açlık grevi 73. gününde. Peki Nuriye Gülmen ve Semih Özakça kimdir? Nuriye Gülmen Selçuk Üniversitesinde araştırma görevlisiyken Eylül 2016’da görevden uzaklaştırıldı. 9 Kasım 2016’da “İşimi istiyorum” pankartı ile Ankara Yüksel Caddesi’ndeki İnsan Hakları Anıtı önünde eyleme başladı. 6 Ocak 2017’de yayınlanan 679 sayılı Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile ihraç edildi.

Semih Özakça Mardin’de ikinci sınıf öğrencilerini okuturken 9 Eylül 2016’da bir genelge ile açığa alındı. 29 Ekim 2016’da Resmi Gazete’de yayımlanan 675 sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile görevden ihraç edildi. Nuriye ve Semih haklarını geri istedikleri için 73 gündür açlık grevinde!

Biz Kadıköy Tiyatroları Platformu olarak onların haklı taleplerinin sesinin duyulması için yetkililere sesleniyoruz. Onlar yemeğe değil, adalete açlar. Biz, Nuriye ve Semih yaşasın istiyoruz. Biz, onların açlığına ses veriyoruz, sizi de bu sesi çoğaltmaya davet ediyoruz.”

SAHNEDEN DESTEK

Aralarında Moda sahnesi, Kadıköy Emek Tiyatrosu, CRAFT Tiyatro, Tatavla Sahne ve Yolcu Tiyatro’nun da bulunduğu birçok tiyatro ekibi selam sırasında ellerinde “Haklı Talepleri Kabul Edilsin! #NuriyeVeSemihYaşasın, #İstanbulSesVeriyor” yazan dövizler eşliğinde sahneye çıkmıştı. Oyuncular, seyirciye hazırlanan bildiriyi okuyarak “Onlar yemeğe değil, adalete açlar. Biz, Nuriye ve Semih yaşasın istiyoruz. Biz, onların açlığına ses veriyoruz, sizi de bu sesi çoğaltmaya davet ediyoruz. “ demişti. (KÜLTÜR SERVİSİ)

Reklam
ÖNCEKİ HABER

‘Gabriel García Márquez’e Giriş’ raflarda

SONRAKİ HABER

Pasaportu iptal edilen Enes Kanter Romanya'ya giremedi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...