20 Mayıs 2017 10:44

Ölen madencinin eşi: Bilseydim göndermezdim

Antalya Kemer’deki madende yaşanan metan gazı sızıntısında hayatını kaybeden madencinin eşi konuştu.

Paylaş

Geçen 16 Mayıs'ta Antalya Kemer’e bağlı Ovacık Mahallesi'nde 2015 yılından bu yana işletilen kömür ocağında meydana gelen metan gazı sızıntısında yaşamını yitiren 2 madenciden Levent Korkmaz'ın eşi aynı yaştaki Nurten Korkmaz, Kilimli İlçesi Çatalağzı Beldesi Cumayanı Mahallesi'ndeki evinde taziyeleri kabul ediyor.

Çocukları 3 yaşındaki Çehre, 7 yaşındaki Sude ve 10 yaşındaki Uğur ile birlikte eşinin acısını yaşayan Nurten Korkmaz, eşinin kaçak ocaklarda da çalıştığını belirterek şöyle dedi:
“Çünkü evimiz kira ve çocuklarımız var. Küçük çocuğumun kalbinde sorun var. Sürekli Ankara'ya gidip gelmemiz gerekiyordu. Sonra bir özel ocağa daha girdi. Orada da parasını alamadı. Onu da mahkemeye verdik. Patronu eve gönderdiği kağıtta mal varlığı olmadığını, parayı ödeyemeyeceğini söyledi. Sonra tekrar kaçak ocaklara döndü eşim. 2 ay önce mecbur kaldı Antalya'ya gitti. Bana, '1 yıl daha çalışacağım. Emekli olacağım ve daha da ocağa girmeyeceğim' dedi. Ben onu 1 yılı var diye gönderdim. Ramazan Bayramı'nda gelecekti kızımın doğum günü vardı 30 Haziran'da. Hem onun doğum gününü kutlayacaktık. Meğerse o zaman emekliliği doluyormuş. Bize sürpriz yapacakmış. Bir daha gitmeyecekmiş. Ben bilseydim eşimi göndermezdim.”

Levent Korkmaz'ın ağabeyi Bülent Korkmaz da kardeşinin ailesine sürpriz yapmak istediğini ama acı haberle yıkıldıklarını söyleyerek, “Çok acı yaşattı bize. Böyle bir şey beklemiyorduk. Ben gitmemesi için çok uğraştım. Belediyenin temizlik işine veya başka bir yere işe sokmaya çalışıyordum. Bir şekilde iş bulacağım diyordum. Şimdi çocukları için elimizden geleni yapacağız. Çocuğunun tedavisi var. Onu takip edeceğiz. Kalbinde delik var. Kardeşimin hakkını da sonuna kadar arayacağım” dedi. (DHA)

ÖNCEKİ HABER

Cumartesi Anneleri, Özdemir ve Çıtak'ın akıbetini sordu

SONRAKİ HABER

Karadeniz Ereğli’de ihraç edilenlerle dayanışma etkinliği

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...