04 Temmuz 2012 07:19

Bir Kürt siyasetçiye daha 19 yıl hapis

KAPATILAN DTP’nin Van Merkez İlçe Başkanı Bazi Bor’a ‘Örgüt üyesi olmak’ ve ‘Örgüt propagandası yapmak’ iddiasıyla 19 yıl 6 ay hapis cezası verildi. Aynı dosyada yargılanan Mesut Delen’e 6 yıl 3 ay hapis cezası verilirken, 3 kişi beraat etti.Van’da 5 Ağustos 2010’da ‘PKK’ye adam k

Bir Kürt siyasetçiye daha 19 yıl hapis
Paylaş

KAPATILAN DTP’nin Van Merkez İlçe Başkanı Bazi Bor’a ‘Örgüt üyesi olmak’ ve ‘Örgüt propagandası yapmak’ iddiasıyla 19 yıl 6 ay hapis cezası verildi. Aynı dosyada yargılanan Mesut Delen’e 6 yıl 3 ay hapis cezası verilirken, 3 kişi beraat etti.

Van’da 5 Ağustos 2010’da ‘PKK’ye adam kazandırdıkları’ iddiası ile Gürpınar ilçesinde gözaltına alınarak tutuklanan, kapatılan dönemin DTP Van Merkez İlçe Başkanı Bazi Bor’un da aralarında bulunduğu 5 kişi hakkında açılan davanın karar duruşması Van 3. Ağır Ceza Mahkemesinde görüldü. Duruşmada, tutuklu olan Bor ile avukatları hazır bulundu. Kimlik tespiti sırasında Kürtçe ‘Ez livir im-Buradayım’ cevabını veren Bor’u susturan mahkeme heyeti tutanaklara, ‘Kürtçe konuşulduğu görüldü, anlaşılmadı’ şeklinde geçirdi. Cumhuriyet Savcısı Osman Özdamar, Bor’un üzerindeki atılı suç nedeniyle cezalandırılmasını istedi.
Bor’un Avukatı Taner Polat, dosya ile ilgili olarak daha önce geniş bir savunma yaptıklarını belirterek, savunmalarını tekrarladıklarını kaydetti. Dosyada tutuklanmaya veya cezalandırmaya yönelik bir delilin bulunmadığını belirten Polat, tahliye ve beraat talebinde bulundu. Savunmalardan sonra Mahkeme Başkanı Behcet Aşılar, Bor’un son sözünü sordu. Bor, Kürtçe olarak tahliye talebinde bulundu.

Duruşmaya kısa süre ara veren mahkeme heyeti, Bor’u ‘Örgüt üyesi olmak’ ve ‘Örgüt propagandası yapmak’ iddiasıyla 19 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırdı. Aynı dosyada tutuksuz olarak yargılanan Mesut Delen’e ‘Örgüt üyesi olduğu’ iddiasıyla 6 yıl 3 ay hapis cezası verirken, Ayhan Kaçak, Servet Aslan ve Mehmet Nasır Kaya’ın ise mevcut deliller dikkate alınarak beratlarına karar verdi.

Kararın açıklamasının ardından Bor ve ailesinin protestosuna müdahale eden asker ve polisler, Bazi Bor’un kardeşi Nimet Boz’u yaraladı. Yaralanan Boz hastaneye kaldırıldı. (VAN)

ÖNCEKİ HABER

Tutuklu vekiller serbest mi kalıyor?

SONRAKİ HABER

Şike davasında karara itiraz var!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...