04 Temmuz 2012 07:13

Tutuklu vekiller serbest mi kalıyor?

BAŞBAKAN Yardımcısı Bekir Bozdağ, tutuklu milletvekillerinin, haklarında adli kontrol uygulaması yoluyla serbest kalabileceklerini söyledi.Bozdağ, 3. Yargı Paketi’nin kabul edilmesinin ardından bunun mümkün olduğunu kaydetti.MAHKEMENİN TAKDİRİBozdağ, şunları ifade etti: “Tutuklu milletvekilleriyle ilgili isnat edilen suçlara bakt

Tutuklu vekiller serbest mi kalıyor?
Paylaş

BAŞBAKAN Yardımcısı Bekir Bozdağ, tutuklu milletvekillerinin, haklarında adli kontrol uygulaması yoluyla serbest kalabileceklerini söyledi.

Bozdağ, 3. Yargı Paketi’nin kabul edilmesinin ardından bunun mümkün olduğunu kaydetti.

MAHKEMENİN TAKDİRİ

Bozdağ, şunları ifade etti: “Tutuklu milletvekilleriyle ilgili isnat edilen suçlara baktığımızda üst sınırı 3 yıldan fazla olduğu için adli kontrol bugüne kadar uygulanmıyordu. Ama şimdi sınır kaldırıldığı için mahkeme karar verdiği takdirde uygulayabilir. Bu tamamıyla mahkemenin takdiri olan bir konudur.”

‘ANAYASA’YA AYKIRI DEĞİL’

Bozdağ, özel yetkili mahkemelerin (ÖYM) kapatılmasını öngören yasal düzenlemenin CHP tarafından Anayasa Mahkemesine götürülmesine dair  soruyu da, “Bizim yaptığımız düzenlemenin Anayasaya aykırı bir yönü olmadığını düşünüyorum” sözleriyle yanıtladı. (ANKARA)

ÖNCEKİ HABER

Pamir Gıda’da grev kararı alındı

SONRAKİ HABER

Bir Kürt siyasetçiye daha 19 yıl hapis

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...