20 Mayıs 2017 05:42

Süper Lig’de zirve ve lige tutunma yarışı

Süper Lig’de heyecan yükseliyor. Bugün 4 maç oynanacak; sonuçlara göre Rizespor ile Gaziantepspor küme düşebilir.

Paylaş

Süper Lig’in 32. haftasında bugün 4 maç oynanacak. Kümede kalma yarışında şansı iyice azalan Rizespor ile Gaziantepspor bugün Süper Lig’e veda edebilir.

Günün ilk maçı saat 13.00’te Çaykur Rizespor ile Gaziantepspor arasında oynanacak. Kümede kalma mücadelesinde mucizeye ihtiyacı olan iki takıma da bugün mutlak galibiyet gerekiyor. Süper Lig’de Rizespor 27, Gaziantepspor ise 26 puanda. 15. Bursaspor ise 35 puanda. Gaziantep’in kümede kalması için kalan tüm maçlarını kazanması, Bursaspor’un ise tüm maçlarını kaybetmesi gerekiyor. İki takımın ikili averajı eşit olduğu için puan eşitliği durumunda averaja bakılacak.

İkili averajda Bursaspor’dan iyi olan Rizespor’un da kalan 3 haftada 8 puanlık farkı aşması gerekiyor. Rizespor’un tüm maçlarını kazanması, Bursaspor’un ise 1 puandan daha fazla toplayamaması gerekiyor.

Bursaspor bugün saat 19.00’da Antalyaspor’a konuk oluyor. Saat 16.00’da ise kümede kalmayı garantileyen Kayserispor ile küme düşmesi kesinleşen Adanaspor karşılaşacak. Şampiyonluk kovalayan Beşiktaş ise saat 19.00’da Kasımpaşa ile karşılaşıyor. (SPOR SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Cavaliers'tan Celtics'e tarihi fark

SONRAKİ HABER

Avrupa futbolunda günün programı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...