20 Mayıs 2017 00:55

Cam işçileri: Üretimi durdurmadan kazanım elde edemeyiz

Toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde anlaşma sağlanamaması üzerine 24 Mayıs’ta greve çıkacak cam işçileri kararlılığını vurguladı.

Paylaş

Fırat TURGUT
İstanbul

TİS görüşmelerinde anlaşma sağlanamaması üzerine 24 Mayıs’ta greve çıkacak cam işçileri kararlılığını vurguladı. Greve çıkmadan kazanım elde edemeyeceklerini ifade eden işçiler, “Bir anlaşma olacaksa da sürecin işçiye danışılarak ilerlemesi gerekiyor” dedi.

Greve sayılı günler kala cam işçileri hazırlıklarını hızlandırdı.

Üyesi oldukları Kristal-İş’in en son yaptığı açıklama doğrultusunda hareket edeceklerini ifade eden Lüleburgaz’daki işçiler, “En son genel merkez tarafından gönderilen bildirileri yemekhanelerde okuduk. Grev ertelemeleriyle bizlerin gözünü korkutamazsınız dedik. Bir adım bile geri atmadan kendi çıkarlarımız için harekete geçeceğiz” dedi.

Bu süre içerisinde ‘Anlaşma olabilir, grev olur olmaz’ gibi tartışmanın yürümediğini dile getiren işçiler, “Kesinlikle greve çıkmakta kararlıyız. İşverenin elindeki kozları kullanacağını biliyoruz, sırtını hükümete dayayacak. Ama artık karşısında dünkü cam işçisi yok. Artık grevsiz, üretimi durdurmadan bir kazanım elde edemeyeceğimizi biliyoruz” diye konuştu.

TEKNOROT örneğini hatırlatan işçiler, “Orada sendika işçiye danışmadan imzayı attı. Biz de her süreçte sendikanın işçiye danışmadan bir adım atmaması gerektiğini düşünüyoruz. Eğer imza atılacaksa da işçiye sorarak atması gerekiyor” dedi.

ÖNCEKİ HABER

Hugo Boss işçileri memnun değil!

SONRAKİ HABER

Baskı ve sömürüde ‘atılım’ dönemi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...