04 Temmuz 2012 05:45

Çorum geçmişiyle yüzleşmeli

Çorum’da 1980 yılının Mayıs ve Temmuz aylarında meydana gelen, 57 kişinin hayatını kaybettiği, yüzlerce kişinin yaralandığı olaylar nedeniyle düzenlenen anma etkinliğinde binlerce yurttaş, Maraş, Çorum, Sivas ve Gazi katliamlarının sorumlularının ortaya çıkmasını istedi.Çorum’da 32 yıl önce meydana gelen ve hale

Çorum geçmişiyle yüzleşmeli
Paylaş

Çorum’da 32 yıl önce meydana gelen ve halen hafızalardan silinmeyen kanlı olaylarda hayatını kaybedenler anıldı.

Avrupa Alevi Birlikleri Konfederasyonu, Alevi Bektaşi Federasyonu, Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Genel Merkezi, Pir Sultan Abdal Derneği, KESK, Halkların Demokratik Kongresi Çorum Meclisi, EMEP, EDP, TKP ve köy derneklerinin katılımı ile düzenlenen yürüyüşe binlerce yurttaş katıldı.

“29 Mayıs-4 Temmuz 1980 unutmadık, unutturmayacağız” yazılı bir pankartın açıldığı yürüyüş Hacı Bektaş Anadolu Kültür Vakfı Çorum Şubesi’nin önünden başladı. Yol boyunca katılımların artarak devam ettiği yürüyüşte “Çorum artık geçmişiyle yüzleşsin” mesajı verildi.

Bahabey Caddesi ve Gazi Caddesi boyunca sloganlar eşliğinde basın açıklamasının yapılacağı Postane önüne yürüyen kitle sık sık, “Faşizme ölüm, halka hürriyet”, “Katil devlet hesap verecek”, “Yaşasın halkların kardeşliği”, “İnadına özgürlük”, “Çorum’u unutma unutturma”, “Gün gelecek devran dönecek, katiller halka hesap verecek” sloganlarını attı.

Anma eyleminde 32 yıl önce hayatını kaybedenler için bir dakikalık saygı duruşu yapıldı. Daha sonra Alevi Bektaşi Federasyonu Genel Başkanı Selahattin Özel, PSAKD Genel Başkanı Kemal Bülbül, İngiltere Cemevi Başkanı İsrafil Ünal, sanatçı Pınar Aydınlar, Hacı Bektaş Anadolu Kültür Vakfı Genel Başkanı Ercan Geçmez, Emek Partisi Çorum İl Başkanı Hikmet Aydın ve Avrupa Alevi Bektaşi Konfederasyonu Genel Başkanı Turgut Öker birer konuşma yaptı.

Konuşmalarda, bir daha katliamların yaşanmadığı, barışın ve kardeşliğin hâkim olduğu bir Çorum dileğinde bulunuldu. (Çorum/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Meclis tatile girdi

SONRAKİ HABER

Sadece İzmir için değil, ‘Herkes için adalet’

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...