19 Mayıs 2017 17:31

İzmir'de hükümete Gülmen ve Özakça çağrısı

İnsan hakları savunucuları ve avukatlar, Özakça ve Gülmen'in durumuna dikkat çekerek, yükümlülüklerini yerine getirme çağrısında bulundu.

Paylaş

İzmir'de ÖHP, ÇHD, İHD, TİHV ve Halkların Köprüsü Derneği, Kanun Hükmünde Kararnameler (KHK) ile işten çıkarılan ve 72 gündür açlık grevinde olan Nuriye Gülmen ve Semih Özakça'nın durumuna dikkat çekmek için Alsancak Türkan Saylan Kültür Merkezi önünde basın açıklaması düzenledi. 

Açıklamaya yurttaşların yanı sıra çeşitli siyasi parti ve sivil toplum kuruluşları temsilcileri de katıldı. Alkışlarla başlayan açıklamada üzerinde Gülmen ve Özakça'nın fotoğrafları bulunan "Yaşamı savunuyoruz" yazılı pankart taşınarak, sık sık "Direne direne kazanacağız" ve "Susma haykır yaşam haktır" sloganları atıldı. Grup adına açıklama yapan TİHV İzmir Temsilcisi Coşkun Üsterci, 72 günlük bu direnişin bir yandan güç ve iktidar hırsının vicdanları nasıl çürüttüğünü diğer yandan da insanlık onuruna sahip çıkmayı, fedakârlığı ve dayanışmayı anlattığını söyledi. 

İnsan hakları savunucuları olarak kaygılarının giderek büyüdüğünü söyleyen Üsterci, bugün hükümete daha güçlü bir şekilde seslendiklerini ve "artık yeter" dediklerini vurguladı. İnsan hakları hukukuna ve toplumun sahip olduğu norm ve değerlere göre en temel hakkın yaşam hakkı olduğunu belirten Üsterci, devletlerin ve hükümetlerin bu hakkı korumakla yükümlü olduğunun altını çizdi. İktidara ve devlete kibrinden vazgeçerek yükümlülüklerini yerine getirme çağrısında bulunan Üsterci, "Nuriye Gülmen ve Semih Özakça'nın talepleri derhal yerine getirin. Haksız ve hukuksuz uygulamalarınıza karşı direnen bu iki kamu emekçisine ve onlar ila dayanışma içinde olanlara zulüm etmeyi bırakın. Ayrıca şunu iyi bilin, hak ve özgürlükleri ne denli karartırsanız karartın umudu savunmaya, insanın sahip olduğu onuru savunmaya inatla devam edeceğiz" dedi. 

Açıklama atılan sloganlarla ve alkışlarla sona erdi. (İzmir/DİHABER)

ÖNCEKİ HABER

Final Four'da ilk finalist Olympiacos

SONRAKİ HABER

Galatasaray Arena'da 3 puanı aldı: 2-0

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...