19 Mayıs 2017 16:40

Yerelden genele açılan sergi: ‘Anafod’

Geleneksel hale gelen 'Maltepe Fotoğraf Günleri' bu yıl Maltepe’de bulunan Türkan Saylan Kültür Merkezinde 12 Mayıs'ta açıldı.

Paylaş

Özcan YAMAN
İstanbul

'Maltepe Fotoğraf Günleri' bu yıl Maltepe’de bulunan Türkan Saylan Kültür Merkezinde 12 Mayıs'ta açıldı. Sergi değişik etkinliklerle 2 Haziran’a kadar sürecek. Maltepe’de bulunan “Anafod Fotoğraf Derneği” nin, “Maltepe Fotoğraf Günleri “ kapsamında  Anafod üyesi 83 fotoğrafçının yaşadıkları bölgeye yönelik fotoğraf projeleriyle ve yine dernek üyelerinin ödüllü fotoğraflarını sergiliyor. 

Kültür merkezinin rahat ve ferah ortamında kalabalık bir katılımla yapılan konuşmalarla açıldı. Küratörlüğünü Fotoğrafçı Baytekin Kara’nın yaptığı sergi, çeşitli ebatlarda ve değişik projelerle sunuluyor. Maltepeli fotoğrafçıların yaşadıkları yerden çevreye yayılan fotoğraflarıyla değişik konuları işledikleri görülüyor. Fotoğrafın her alanına ilişkin doğa, manzara, çiçek, böcek, insan, kavramsal anlatımlar kendi içlerinde düzenlenerek sunuluyor. Etkinlik kapsamında gerçekleştirilecek sunumlar da dikkat çekici. Kentsel dönüşümden, çeşitli öykülere kadar çeşitliliğe sahip sunumlar yine 2 Haziran’a kadar gösterilecek. Programı Anafod ve Türkan Saylan Kültür Merkezinden veya web sitelerinden edinerek takip edebilirsiniz. 

Maltepe Belediyesi, Türkan Saylan Kültür Merkezi, İmpladent, Afsad, ve Çorum Mecitözü Dağsaray Köyü Derneğinin destek verdiği “Maltepe Fotoğraf Günleri” izleyicilerini bekliyor.

ÖNCEKİ HABER

Mültecilerin problemleri tiyatro sahnesinde

SONRAKİ HABER

Final Four'da ilk finalist Olympiacos

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...