19 Mayıs 2017 13:58

Çaycuma'da eğitimciler: İhraç işlemleri iptal edilsin

Eğitim Sen Çaycuma Temsilciliği, açlık grevindeki eğitimciler için açıklama yaparak, ihraç işlemlerinin derhal iptal edilmesini talep etti.

Paylaş

Eğitim Sen Çaycuma Temsilciliği,  Nuriye Gülmen, Semih Özakça ve hukuksuzca ihraç edilen tüm emekçilerin görevlerine iade edilmeleri için Başbakanlık, MEB ve YÖK’e faks çekti.

İhraç edilmelerinin 100. gününde Eğitim Sen Zonguldak Şube Sekreteri İsmet Akyol ve Çaycuma Baştemsilcisi Gökhan Taner Günsan’a ilişkin ihraç işleminin iptal edilmesi için Zonguldak Valiliği ve Hükümet yetkilileri nezdinde girişimlerde bulunmaları talebiyle AKP ve CHP Zonguldak Milletvekillerine de mektuplar gönderildi.  Önceki gün Çaycuma PTT Şubesi önünde bir araya gelen eğitim emekçilerine, ADD Çaycuma Şube Başkanı Kıvılcım Kalyoncu, Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası Çaycuma Temsilcisi Ali Rıza Çetin ve Zonguldak İli Köy Kalkınma ve Diğer Tarımsal Amaçlı Kooperatifler Birliği Başkanı Bayram Cura da destek verdi. Nuriye Gülmen ve Semih Özakça’nın sağlıklı biçimde yaşamlarına devam edebilmeleri için hiç gecikmeksizin harekete geçilmesi gerektiğini vurgulayan eğitim emekçileri, “Başta Nuriye Gülmen ve Semih Özakça’nın talepleri acilen karşılanmalı ve haksız, hukuksuz ihraç edilen tüm emekçiler görevlerine iade edilmelidir” dedi. Eğitim Sen Zonguldak Şube Sekreteri İsmet Akyol ve Çaycuma Baştemsilcisi Gökhan Taner Günsan hakkındaki  ihraç işleminin iptali için AKP Zonguldak Milletvekili Hüseyin Özbakır, Özcan Ulupınar ve Faruk Çaturoğlu ile CHP Zonguldak Milletvekili Şerafettin Turpcu ve Ünal Demirtaş’a gönderilen mektuplarda da, somut ve hukuki hiçbir delil olmadan, savunma hakkı tanınmadan ihraç kararı verildiği belirtildi. Emekçiler, milletvekillerinden İsmet Akyol ve Gökhan Taner Günsan’ın göreve başlatılmaları için Zonguldak Valiliği ve Hükümet yetkilileri nezdinde girişimlerde bulunmalarını istedi. (ZONGULDAK)

ÖNCEKİ HABER

ÇGD: Sözcü’ye yönelik operasyon derhal durdurulmalıdır

SONRAKİ HABER

İnsan hakları savunucuları: Hukuk herkese eşit uygulansın

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa