19 Mayıs 2017 13:51

ÇGD: Sözcü’ye yönelik operasyon derhal durdurulmalıdır

Çağdaş Gazeteciler Derneği, Sözcü gazetesine yönelik yapılan operasyonla ilgili açıklama yaptı.

Paylaş

Çağdaş Gazeteciler Derneği (ÇGD) Sözcü gazetesindeki operasyonlara ilişkin açıklama yaptı. Yapılan yazılı açıklamada, 'Sözcü’ye yönelik operasyon derhal durdurulmalıdır' denildi.

Açıklama metni şöyle; 

"Siyasi iktidar, Sözcü gazetesine yönelik operasyonla bir kez daha gerçekleri gizlemeye ve halkın doğru haber alma hakkını engellemeye çalışmaktadır.

AKP iktidarının, geçen yıl yaptığı bir haberi bahane ederek Sözcü Gazetesi'ne yönelik bir sindirme operasyonu başlatmıştır. Sadece bir habere veya haberlere imza atan bir muhabirin ve gazetenin hedef alınması haberciliğe ve basın özgürlüğüne tahammülsüzlüğün açık bir göstergesidir.  Bir tweetten gazeteci tutuklayan, bir haberden örgüt yaratacak kadar küçük planlar peşine düşmüş siyasi iktidar şunu çok iyi bilmelidir; Gerçek gazeteciler için basın özgürlüğü lütfedilmiş ve iki operasyonla vazgeçilecek bir değer değildir. Aksine baskılara karşı verilen mücadeleyle var edilmiş temel demokratik bir haktır.

Sözcü gazetesine yönelik başlatılan operasyon derhal durdurulmalı, mesleğimize ve meslektaşlarımıza yönelik baskılara son verilmelidir." (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Urfa'da sosyal medya gözaltılarına tepki

SONRAKİ HABER

Çaycuma'da eğitimciler: İhraç işlemleri iptal edilsin

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...