19 Mayıs 2017 13:47

Urfa'da sosyal medya gözaltılarına tepki

Urfa'da 'sosyal medya paylaşımları' gerekçe gösterilerek, Mehmet Pala'nın da bulunduğu 20 kişinin gözaltına alınmasına tepki gösterildi.

Paylaş

Urfa'da 'sosyal medya paylaşımları' gerekçe gösterilerek, İnsan ve Özgürlük Hareketi Urfa Sözcüsü Mehmet Pala'nın da aralarında bulunduğu 20 kişinin gözaltına alınmasına tepki gösterildi.

Urfa'da sosyal medyadaki paylaşımlar gerekçe gösterilerek 13 ayrı adrese düzenlenen eş zamanlı operasyonlarda 20 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar arasında İnsan ve Özgürlük Hareketi'nin Urfa sözcüsü Mehmet Pala da bulunuyor. Pala'nın gözaltına alındığı haberinin duyulmasıyla birlikte İnsan ve Özgürlük Hareketi Genel Sekreteri Mehmet Kamaç ve hareketin civar illerdeki sözcüleri de Urfa'ya geldi.

KAMAÇ: OPERASYONLAR HAKSIZ VE MESNETSİZ

Gözaltılara ilişkin Evrensel'e konuşan Kamaç, "15 Temmuz darbe girişiminden sonra yaşadığımız süreçte hükümet bunu karşı bir darbe sürecine dönüştürerek kendisine muhalif bütün kesimleri baskı altına almaya çalışıyor" dedi. "İnsan ve Özgürlük Hareketi de kendine özgü bir duruşu olan ve bu süreç içerisinde bölgede kendi siyasi söylemleriyle ortaya çıkan bir hareket olarak farklı bir yerde duruyor" şeklinde konuşan Kamaç, "Bu anlamda hükümet İnsan ve Özgürlük Hareketi'ni de kendisine muhalif bir yapı olarak görüyor. Aynı zamanda kurucularımızdan olan Urfa sözcümüzün de haksız ve mesnetsiz bir operasyonla evine baskın yapılarak, insanların mahremine saygı gösterilmeyen bir şekilde gözaltına alınması bu sürecin bir sonucudur. Biz bunu böyle değerlendiriyoruz. Hükümetin muhalifleri yıldırmaya çalışmak için bu politikasını sürdüreceğini düşünüyoruz. İnsan ve Özgürlük Hareketi olarak bütün meşru hukuki zeminleri kullanarak bunun karşısında duracağız" ifadelerine yer verdi.

‘TOPLUM GÜVENDE DEĞİL’

İnsan ve Özgürlük Hareketi Van sözcüsü Murat Bozdemir ise şunları söyledi; "Sosyal medya paylaşımlarımıza baktığımızda gayri hukuki bir şey ya da şiddete çağrı yok. ‘Biz zulme boyun eğmeyeceğiz’ çağrısı var. Bu çağrıyı biz de yapıyoruz ve arkasında duruyoruz. Ancak şunu görmemiz lazım; Artık hukuk diye bir losyondan  ve gerçeklikten bahsetmek mümkün değil. Olağanüstü hukukun bile uygulanmadığı şartlarda yaşıyoruz. Bu yüzden Mehmet Pala ve diğer arkadaşlarımızın yanı sıra, toplumun diğer bireyleri artık güvensizdirler. Polis sizin kapınıza sosyal medya için geldiğinde bile koçbaşı ile kapılarınızı kırmakta, sizin yatak odalarınıza silahla girmekte. Küçücük çocuklara silah doğrultarak onları canlı bombaymış gibi bir korku psikolojisiyle dizayn etmeye çalışmakta. Bu anlamıyla olay yalnızca bir sosyal medya olayı değildir. Bu toplumu en ince kılcal damarlarına kadar dizayn etme girişimidir. Bunun karşısında durmak gerekir."

Gözaltında tutulan Pala ve diğer 19 kişinin sorguları devam ediyor. (Urfa/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Melek A.: Öldükten sonra haber olmak istemiyorum

SONRAKİ HABER

ÇGD: Sözcü’ye yönelik operasyon derhal durdurulmalıdır

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...