19 Mayıs 2017 11:00

Kadıköy'deki destek açlık grevini Serdar Başçetin devraldı

Kadıköy’de 2 haftadır süren Gülmen ve Özakça'ya destek açlık grevini ihraç edilen akademisyen Serdar Başçetin devraldı. 

Paylaş

Nuriye Gülmen ve Semih Özakça'ya destek vermek amacıyla Kadıköy'de başlatılan eylem ikinci haftasını geride bırakırken, bugünkü nöbeti KHK ile ihraç edilen akademisyen Serdar Başçetin devraldı. 

Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile işlerinden ihraç edilen akademisyen Nuriye Gülmen ve öğretmen Semih Özakça'nın Ankara Yüksel Caddesi'nde sürdürdükleri açlık grevine destek vermek amacıyla Kadıköy Khalkedon Meydanı'nda başlatılan nöbet 15'nci gününde. "Nuriye ve Semih işe iade edilsin" ve "Ölüm değil çözüm istiyoruz" pankartlarının açıldığı eylemde, nöbeti KHK ile ihraç edilen akademisyen Serdar Başçetin devraldı. 

Başçetin, Gülmen ve Özakça'nın eylemlerinin 192'inci, açlık grevlerinin ise 72'inci gününde olduğuna dikkat çekti. Kendilerinin de 15 gündür dayanışma nöbetinde olduklarını kaydeden Başçetin, "Talebimiz arkadaşlarımızın bir an önce işlerine iade edilmesi, vücutlarında kalıcı bir hasar oluşmadan hakları iade edilerek açlık grevinin sonlandırılmasıdır" dedi. 

'GÜNDÜZ YAPAMADIKLARINI GECE YAPIYORLAR'

Başçetin, şöyle devam etti: "Meclis'in iki adım ötesinde süren bir direnişten Başbakan'ın haberi dahi yoktu. Haberleri olduğu anda ise insanların taleplerini öğrenmek yerine direnişi bitirmek adına polis gönderdiler. Neredeyse her akşam saldırı oluyor. Gündüz gözüyle göze alamadıkları şeyi gece yapıyorlar. Dün gece de birkaç kez saldırıldığını duydum. Semih'in annesinin de gözaltına alındığını duyduk." Tüm demokratik kitle ve sivil toplum örgütlerine seslenen Başçetin, direnişe destek çağrısında bulundu. (DİHABER)
 

ÖNCEKİ HABER

Gençler 19 Mayıs'ta Özakça'ya çiçek verdi

SONRAKİ HABER

AB, Erdoğan, Juncker ve Tusk arasındaki üçlü zirveyi duyurdu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...