19 Mayıs 2017 10:33

İnkar edilen çatlakların görüntüsü ortaya çıktı

Siirt Şirvan’da maden faciasının gerçekleştiği bölgede derin çatlaklar bulunuyor. Dünkü duruşmada maden yetkilileri çatlak olmadığını öne sürmüştü. 

Paylaş

Siirt Şirvan’daki maden faciasının dün gerçekleşen ve tutuklu 7 kişinin de tahliye edildiği duruşmada maden sahasında çatlak olmadığı iddia edilmişti ancak ortaya çıkan görüntüler bölgede derin çatlaklar olduğunu gösteriyor. 

Siirt’in Şirvan ilçesi Maden köyünde Ciner Holding’e bağlı Park Elektrik Şirketi tarafından işletildiği dönemde 17 Kasım 2016’da meydana gelen göçükte 16 işçi yaşamını yitirmişti. Dün Siirt 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde olayda ihmali bulunduğu gerekçesiyle haklarında dava açılan 7’si tutuklu 11 sanık, ihmalleri olmadığını savunmuştu. Mahkeme de 7 tutukluyu ilk duruşmada tahliye etti. Faciadan sonra Cengiz Holding tarafından devralınan maden ocağı, yeni işçilerin alınmasıyla faaliyete geçildi. İşçiler halen göçüğün enkazını kaldırma faaliyeti yürütüyor. İşçilerin çalışma yürüttüğü alanda derin çatlaklar oluştuğu görüldü. 80’in üzerinde işçinin alındığı maden ocağında, derin çatlakların olduğu enkaz bölgesinde her gün 3-4 işçi çalışma yürütüyor. Dünkü duruşmada savunma yapan Antlar Yapı Şantiye Şefi Kadri Yıldırım ve diğer mühendislere, bu çatlakların olup olmadığı sorulduğunda, maden sahasında çatlak olmadığı yönünde beyanda bulunmuşlardı. 

‘OLAYDAN ÖNCE O ÇATLAKLARI GÖRDÜM’

Maden ocağında meydana gelen çatlaklar, 16 işçinin yaşamını yitirdiği facianın duruşmasının görüldüğü mahkeme salonunda da gündeme getirildi. 17 Kasım’da meydana gelen maden faciasında yaşamını yitiren Halit Başer’in babası Süleyman Başer, olaydan önce orada çatlakların olduğu ve bu çatlakların göçüğün yaşanacağının belirtileri olduğunu iddia etti. Mahkeme salonunda konuşan Başer, “Ben de orada çalışıyordum. Olaydan 2-3 ay önce göçüğün meydana geldiği yere kömür götürmüştüm. Orada o çatlakları gördüm ve dedim ki bu insanlar nasıl burada çalıştırılıyorlar. Oğlum da o gün oradaki riski görüp çalışmak istemediğini söylemiş. Hatta bu konuda yetkililere dilekçe bile vermiş. Ancak çalışmazsa işten çıkarılacağı söylenmiş” diye öne sürdü. 

Yaşamını yitiren diğer işçilerin aileleri de söz konusu çatlakların olduğunu mahkeme heyetine bildirmişti. (DİHABER)


 

ÖNCEKİ HABER

Kılıçdaroğlu: Operasyon Türkiye'ye yapılmıştır

SONRAKİ HABER

İsveç, Assange hakkındaki tecavüz soruşturmasını kapattı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...