19 Mayıs 2017 07:56

Sosyalist Enternasyonal Genel Sekreteri Kongo'ya sokulmadı

Demokratik Kongo Cumhuriyeti yönetimi, Sosyalist Enternasyonal  Genel Sekreteri Luis Ayala’yı ülkeye sokmadı

Paylaş

Demokratik Kongo Cumhuriyeti yönetimi, Sosyalist Enternasyonal  Genel Sekreteri Luis Ayala'nın ülkeye girişine izin vermedi ve kendisini Kinshasa havalanından geldiği uçakla geri gönderdi.

Sosyalist Enternasyonal yazılı bir açıklama yaparak genel sekreterleri Luis Ayala'nın Demokratik Kongo Cumhuriyeti Başkenti Kinshasa'dan kovulmasını kınadı.

Açıklamada Ayala'nın, Kongo sol partinin davetine karşılık olarak, ülkenin seçimlere hazırlandığı dönemde partiye desteğini iletmek üzere ülkeye gittiği belirtilerek “Ancak rejim ajanları onu ülkeye girmemesini temin etmek üzere havaalanında bekliyorlardı ve kendisinin (Ayala'nın) protestolarına karşın pasaportuna el koydular ve geldiği uçağa zorla geri gönderdiler" denildi. 

Sosyalist Enternasyonal'in iki sayfalık açıklaması şöyle devam etti:

"Kabila yönetiminin, Sosyalist Enternasyonal'in kınadığı bu tutumu Demokratik Kongo Cumhuriyeti halkı ve oradaki siyasi muhalefetin yaşadığı realiteyi bir kez daha yansıtmıştır."

SOL PARTİ LİDERİ BRÜKSEL'DE ÖLDÜ, CENAZESİ ÜLKESİNE KABUL EDİLMEDİ

Kongo devlet başkanı Kabila'nın yeni başbakanı "muhalefetin onayı olmadan" atamasının eleştirildiği ve atamanın muhalefetin onayıyla yapılmış olması gerektiğini belirtilen açıklamada, Brüksel'de şubat ayında ölen sosyal demokrat parti ilderi Etiyen Çisekedi'nin ülkeyi seçimlere götürecek anlaşmaları gözetecek bir konsey oluşturması için seçildiği hatırlatıldı. Çisekedi'nin cenazesinin Kongo'ya gönderilip gömülmesinin ülkesi tarafından engellenmesi kınanan açıklamada ülkedeki gelişmelerin yakından takip edileceği bildirildi. (ANKA)

ÖNCEKİ HABER

Sözcü: Operasyonu yapanlar kripto FETÖ'cü

SONRAKİ HABER

Basın Konseyi: Şaşkınlıkla öğrendik

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...