03 Temmuz 2012 12:08

Türkler’in katil zanlısı tahliye mi oluyor?

Meclisten geçen 3. Yargı Paketi kapsamında, 12 Eylül 1980 askeri darbesinden önce işlenmiş suçlarla ilgili cezaevinde olanlar da tahliye edilecek. Tahliye olacak isimler arasında Ünal Osmanağaoğlu’nun da olduğu belirtildi.Yargı Hizmetlerinin Etkinleştirilmesi Amacıyla Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması ve Basın Yoluyla İlişkin Deva Ce

Türkler’in katil zanlısı tahliye mi oluyor?
Paylaş

Yargı Hizmetlerinin Etkinleştirilmesi Amacıyla Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması ve Basın Yoluyla İlişkin Deva Cezaların Ertelenmesi Hakkında Kanun ile yurt içinde 4, yurt dışında ise yaklaşık 100-150 kişinin tahliye edilmesi bekleniyor.

İlgili düzenlemenin, 12 Eylül 1980 öncesinde örgüt dışında tutularak cezaları ayrı ayrı uygulanan kişiler ile örgüt kapsamında değerlendirilerek haklarında tek bir ceza uygulanan kişiler arasındaki eşitsizlik giderdiği iddia edildi.

AKP’NİN TEKLİFİ

AKP Manisa Milletvekili Selçuk Özdağ’ın teklifiyle 104. maddenin Geçici 3. maddesine, şu ifadeler eklendi: “12 Eylül 1980 tarihinden önce işlenmiş olan suçlardan dolayı lehe Kanun, 1/3/1926 tarihli ve 765 sayılı Türk Ceza Kanununun cezaların içtimaına ilişkin hükümleri uygulandıktan sonra ortaya çıkan sonuç ceza göz önünde bulundurularak belirlenir. Belirlenen bu ceza infaz bakımından lehe hükümler içeren kanuna göre infaz edilir.”

KİMLER TAHLİYE OLACAK?

Bu kanuna göre halen cezaevinde bulunan Kemal Türkler’in katil zanlısı Ünal Osmanağaoğlu, Bahçelievler Katliamı sanığı Bünyamin Adanalı ve Muhsin Kayha gibi isimler cezaevinden tahliye olacak. Mahir Kavalcı, İsmail Fuat Tarhan, Ramazan Çepni, Mahmut Gül ve Caner Erdinç ise bu düzenlemeye ihtiyacı kalmadan tahliye oldu.

AKP’li Özdağ, 3.Yargı Paketi’nin Resmi Gazetede yayımlandığı andan itibaren 12 Eylülden bu yana cezaevinde kalanların tahliye olacağını söyledi. 12 Eylül öncesi aynı suçu işleyen sağ görüşlülerle sol görüşlülere benzer cezalar verilmediğini söyleyen Özdağ, mevcut düzenlemenin “eşitsizliği gidereceğini” öne sürdü.

BAŞBAKANI ZİYARET EDECEKLER

Kanunun yurt dışında olanları da kapsayacağını dile getiren Özdağ, Başbakan Tayyip Erdoğan başta olmak üzere Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç ile grup başkan vekillerini, kabul etmeleri halinde ziyaret edeceklerini ifade etti. (ANKARA)

KOLAJ: BİANET

ÖNCEKİ HABER

MAZLUMDER: Ey bu ülkenin dindarları Madımak'ın önünden çekilin!

SONRAKİ HABER

Madımak'ta kibrit çakanlar şimdi Meclis'te

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...