03 Temmuz 2012 11:46

MAZLUMDER: Ey bu ülkenin dindarları Madımak'ın önünden çekilin!

Sivas Katliamı'nın 19'uncu yıldönümü nedeniyle açıklama yapan MAZLUMDER İzmir Şubesi, katliama tepki göstererek, "Ey bu ülkenin dindarları. Madımak'ın önünden çekilin ve 37 canın ateşinde sırıtan devletin arkasında durmaktan vazgeçin" dedi.MAZLUMDER İzmir Şubesi, Sivas katliamına ilişkin dernek

MAZLUMDER: Ey bu ülkenin dindarları Madımak'ın önünden çekilin!
Paylaş

Sivas Katliamı'nın 19'uncu yıldönümü nedeniyle açıklama yapan MAZLUMDER İzmir Şubesi, katliama tepki göstererek, "Ey bu ülkenin dindarları. Madımak'ın önünden çekilin ve 37 canın ateşinde sırıtan devletin arkasında durmaktan vazgeçin" dedi.

MAZLUMDER İzmir Şubesi, Sivas katliamına ilişkin dernek binasında basın açıklaması yaptı. MAZLUMDER adına açıklama yapan yönetim kurulu üyesi Sıdıka Çetin, katliama tepki göstererek, o gün yapılması gerekenlerin yapılmadığının, utanç ve özrün dile getirilmediğinin altı çizdi. Ülkenin dindarlarına da seslenen Çetin, "Ey bu ülkenin dindarları. Madımak'ın önünden çekilin, kurtarın kendinizi o kalabalıktan ve 37 canın ateşinde sırıtan devletin arkasında durmaktan vazgeçin" diye konuştu. Çetin, açıklamasını şöyle sürdürdü: "Sorun kendinize, niçin başkalarının kirli oyunlarına malzeme oluyoruz? Niçin bizim gibi inanmayan, bizimle aynı dili konuşmayanları öfkemizin hedefi kılıyoruz? Sorun kendinize ve sıyrılın kalabalıklardan."

Açıklamasında hükümete de seslenen Çetin, Alevi yurttaşların yaşadığı bölgelerde ortaya çıkan provokatif olayların üzerine hassasiyetle gidilmesini, yeniden Maraş, Çorum ve Sivas gibi acıların yaşanmasına izin verilmemesi gerektiğine işaret etti. (İzmir/DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Kürtçe tabelaya soruşturma

SONRAKİ HABER

Türkler’in katil zanlısı tahliye mi oluyor?

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...