18 Mayıs 2017 18:15

Kadınlar son günlerde artan şiddete tepki gösterdi

Adana'da kadınlar, son dönemlerde artan kadına yönelik şiddeti protesto etti.

Paylaş

Mor Dayanışma ve Kampüs Cadıları son üç güne sığan kadına yönelik vahşet dolu şiddetin geldiği noktaya dikkat çekmek için basın açıklaması yaptı. Batman’da 14 yaşındaki çocuğun cinsel istismara maruz kalması, Antalya’da bir kadının dinamitle katledilmesi ve sigara içtiği gerekçesi ile bir kadının boynunda sigara söndürülmesi gibi olayları hatırlatan kadınlar sigara içerek “Erkeklik sigaradan daha zararlıdır” dediler.

'ERKEKLERİ İKTİAR VE YARGI CESARETLENDİRİYOR'

Basın açıklamasını okuyan Deniz Uslu, Batman’da çocuğa cinsel istismarda bulunan pek çok kişinin kefaletle serbest bırakıldığını, Antalya’da 20 yaşındaki Dilay Özel’in B.T. isimli erkek tarafından sigara içmeleri gerekçe gösterilerek saldırıya uğramasını ve Dilay’ın boynunda sigara söndürülmesini, Mustafa Alper isimli erkeğin, Nurcan Demiröz’ün evine dinamit yerleştirerek, katletmesini hatırlatarak siyasi iktidarın söylemlerinin ve kadın katillerine iyi hal indirimi veren yargının erkekleri cesaretlendirdiğini ifade etti.

Kadınlar olarak susmak yerine meydanlara çıkmaya devam edeceklerini ifade eden Uslu, “Hayatlarımızı bizden çalmaya çalışanlara, cinsiyetçi tek adam rejimi kurmaya çalışanlara karşı isyandayız. Kardeşlerimize istismar edenlere ve onları koruyan yargıya karşı isyandayız” dedi. (Adana/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Brezilya Devlet Başkanı'na soruşturma açılıyor

SONRAKİ HABER

Yatağan Turgut halkının yeni kabusu: Termik santral

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...