İzmir'de açlık grevindeki Nuriye ve Semih için çağrı

İzmir Emek ve Demokrasi Güçleri, açlık grevindeki eğitimciler için bir kez daha duyarlılık çağrısı yaptı.

18 Mayıs 2017 15:41
Paylaş

Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile ihraç edilen ve “İşimi geri istiyorum” diyerek, Ankara Yüksel Caddesi’nde İnsan Hakları Anıtı önünde 201 gündür direnen ve 72 gündür açlık grevinde olan akademisyen Nuriye Gülmen ve öğretmen Semih Özakça ve oğlunun kemikleri için 83 gündür açlık grevindeki Kemal Gün'ün taleplerinin kabul edilmesi için İzmir Emek ve Demorkasi Güçleri, basın açıklaması gerçekleştirdi.

Alsancak Türkan Saylan Kültür Merkezi önündeki 'Ne Darbe Ne OHAL Demokrasi Derhal', 'Faşizme Karşı Omuz Omuza' ve 'Nuriye, Semih Yanlız Değildir' sloganları atılırken 'Nuriye ve Semih Yaşasın! İş ve Adalet Talepleri Kabul Edislsin!' pankartı açıldı. 

Kurumlar adına basın metnini okuyan TMMOB İKK Sözcüsü Melih Yalçın, açlık grevlerinin kritik aşamada olmasına rağmen AKP İktidarının hala büyük bir pişkinlik ve aymazlık içinde olanı biteni görmezden geldiğini belirterek "Hükümeti, bu göremezden gelme tutumunu sonlandırmaya, Nuriye Gülmen ve Semih Özakça’nın işe iade taleplerini derhal yerine getirmeye davet ediyoruz. Çünkü artık yaşamla ölüm arasındaki kritik sınırın aşıldığı bu aşama her an kalıcı bir sakatlık ya da ölümle karşı karşıya kalabiliriz" dedi.
Ülkenin dört yanında insanların günlerdir, aylardır dertlerini anlatabilmek, işlerine ekmeklerine kavuşabilmek için mücadele verdiğini ifade eden Yalçın şunları söyledi "Bizler, İzmir Emek ve Demokrasiden güçleri olarak her koşulda ölümü değil yaşamı, tüm hak ve özgürlüklerin üzerine inen bu karanlığa karşı umudu savunuyoruz! Bu nedenle akıl ve vicdan sahibi herkesi duyarlılıklarını daha da yükseltmeye ve çok geç olmadan harekete geçmeye davet ediyoruz.  Açlık grevi yapan iki kamu emekçisine kulak verip, ‘artık yeter!’ diyelim. İşimizi,  ekmeğimizi ve özgürlüklerimizi korumak için tüm ülke sathında direnişi büyütelim".  Açıklamada açlık grevleri ile ilgili eylemlere yönelik polis saldırıları da protesto edildi. (İzmir/EVRENSEL)

Reklam
ÖNCEKİ HABER

New York'ta bir araç Times Meydanı'ndaki yayalara çarptı

SONRAKİ HABER

Taner Yelkenci Hukuk ve Devlet Teorisi Sempozyumu başlıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...