18 Mayıs 2017 14:23

Erdoğan: Her şey refaha kavuşmadan OHAL'i kaldırmayacağız

TÜSİAD YİK toplantısında konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, TÜSİAD'a OHAL konusunda yanıt verdi.

Paylaş

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, önceki yıllarda sert ifadelerle eleştirdiği Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği'nin (TÜSİAD) Yüksek İstişare Konseyi (YİK) toplantısındaki konuşmasına "Değerli başkan ve yönetim kurulu üyeleri, değerli iş adamları, saygıdeğer konuklar. Sizleri hasretle, muhabbetle, en kalbi duygularımla selamlıyorum" sözleriyle başladı.

Erdoğan, daha sonra kendisinden önce konuşan TÜSİAD Başkanı Erol Bilecik'in "10 aydır devam eden OHAL'in bir daha uzatılmamasını umuyoruz" sözlerine yönelik olarak "OHAL konusundaki endişelerinizi ben anlamakta zorlanıyorum. Eğer OHAL, bizim sanayicilerimizin, iş adamlarımızın işlerini engelliyorsa oturur konuşuruz" ifadelerini kullandı. Erdoğan, OHAL'in ekonomi üzerinde herhangi olumsuz bir etkisi olmadığını savunurken, OHAL ile "Türkiye'de daha huzurlu bir ortam olduğunu" söyledi ve "Her şey huzura, refaha kavuşmadan OHAL'i kaldırmayacağız" dedi.

Erdoğan, tüm iş adamlarının arkasında olduğunu söylerken yerli otomobil üretilmesi konusunda “Şu salondan bir babayiğit çıkaramıyorsak dükkanı kapatıp gitmemiz lazım. Özel sektörün kendi eğitim alanını kurması açısından hiçbir mani yoktur” diye konuştu. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Sosyal medya paylaşımı, işten atılma gerekçesi gösterildi

SONRAKİ HABER

Dersim’de 11 kişi serbest bırakıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa