18 Mayıs 2017 13:36

Daha önce Türkiye'ye gelen her 10 İsveçliden 4'ü gelmedi

Daha önce tatillerini Türkiye’de geçiren her 10 İsveçliden 4’ü geçtiğimiz yaz tatilini başka ülkelerde geçirdi. 

Paylaş

Murat KUSEYRİ
Stockholm

Son 25 yıldır Türkiye İsveçlilerin yaz tatilini geçirdiği ülkelerin ilk sıralarında yer alıyordu. Ancak geçen yıl, Türkiye’ye gelen turist oranında yüzde 40 azalma oldu. Daha önce tatillerini Türkiye’de geçiren her 10 İsveçliden 4’ü geçtiğimiz yaz tatilini başka ülkelerde geçirdi. 

Vagabond adlı şirketin yaptırdığı ‘Seyahat barometresi’nin sonuçlarına göre İsveçli turistlerin seyahat etmekten kaçındıkları ülkelerin başında Türkiye geliyor. İkinci sırada ise ABD yer alıyor.

Araştırma sonuçları, İsveçlilerin yüzde 83’ünün geçtiğimiz yıl belli bir ülkede tatillerini geçirmekten vazgeçtiklerini gösteriyor. Bu ülkelerin başında da yüzde 18’le Türkiye yer alıyor. İsveçlilerin Türkiye’ye seyahatten vazgeçmelerinin nedenleri arasında bombalı terör saldırıları, 15 Temmuz darbe girişimi ve OHAL ile tırmanışa geçen tutuklamalar sıralanıyor.

Seyahat ve Turizm Analizcisi Hans Remvig, Donald Trump’ın başkan seçilmesinden sonra İsveç’ten ABD’ye giden turistlerin sayısında yüzde 3 oranında bir azalma görüldüğüne işaret ederken, Erdoğan yönetimine de belirli oranda bir mesafe olduğunu belirtiyor. 

ÖNCEKİ HABER

Haber Bülteni - 18 Mayıs 2017 Perşembe

SONRAKİ HABER

Bursa'da gözaltına alınanlara görüş yasağı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...