18 Mayıs 2017 12:14

CP Piliç sendikal tazminat ödeyecek

Sendikalaştıkları için işten atılan CP Piliç işçileri sendikal tazminat davasını kazandı.

Paylaş

CP Piliç’te sendikalaştıkları için işten atılan işçilerin açtıkları davada karar çıktı. Mahkeme işçilerin işe iadesine ve işçilere sendikal tazminat ödenmesine karar verdi.

CP Piliç patronu aralık 2015’te, asgari ücretin 1300 TL’ye çıkarılmasını gerekçe göstererek, işçilere verilen dört maaş ikramiyeyi kaldıracağını duyurmuş, işçilere buna yönelik bir belge imzalatmaya çalışmıştı. Duruma tepki gösteren işçiler ise çeşitli eylemler yapmış, sendikalaşma yoluna girmişti. CP Piliç patronu daha sonra sendikalaşan işçileri kapı önüne koydu. İşçiler ise sendikaları aracılığıyla sendikal tazminat ve işe iade davası açtı.

İstanbul 17. İş Mahkemesinde görülen davada karar çıktı. Mahkeme heyeti işçilerin işe iadesine ve sendikal tazminat ödenmesine karar verdi.

Evrensel'e konuşan Avukatlar Mustafa Söğütlü ve Gamze Gökoğlu şu bilgileri verdi: “Elimizdeki dosya DİSK/Gıda-İş üyesi bir işçinin dosyasıydı. Davayı açarken, asgari ücrete yapılan zammın bertaraf edildiğini belirterek açtık. Sendikal tazminat ve işe iade istedik. CP Piliç, zor durumda olduğunu maddi koşullar el vermediği için bu değişikliği yaptığını, asgari ücreti bertaraf etme amacıyla yapmadığını ve işçileri sendikalaştıkları için çıkarmadığını belirtti. Dosyaya en son bilirkişi raporu da geldi. Bilirkişi raporunda işverenin zarara uğramadığı, asgari ücreti bertaraf etmek amacıyla yaptığı, sendikalaşan işçilerin yoğun olduğu yerlerde sendikalaşan kişilerin çıkarıldığı işaret edildi. Mahkeme de bilirkişi raporu doğrultusunda karar verdi. Muhtemelen CP Piliç istinaf yoluna başvuracak. Tanık anlatımları, raporlar hepsi şirketin maddi olarak zor durumda olmadığını ve işçilerin sendikalaştıkları için işten atıldığını söylüyor. Biz bu kararın istinafta onaylanmasını bekliyoruz.” (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Derin Tarih dergisine toplatma kararı

SONRAKİ HABER

Yazaki fabrikasında kadın işçiye cinsel saldırı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...