18 Mayıs 2017 11:22

Gülmen ve Özakça'ya destek eylemini Halavut devraldı

Gülmen ve Özakça'ya destek için Kadıköy’de başlatılan açlık grevini Akademisyen Hazal Halavut devraldı. 

Paylaş

KHK ile ihraç edilen akademisyen Nuriye Gülmen ve Öğretmen Semih Özakça'ya destek vermek amacıyla Kadıköy'de başlatılan "Dayanışma Nöbeti"ini 14'üncü gününde akademisyen Hazal Halavut devraldı. 

Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile ihraç edilen akademisyen Nuriye Gülmen ve öğretmen Semih Özakça'nın Ankara Yüksel Caddesi’nde sürdürdükleri açlık grevine destek vermek amacıyla Kadıköy'de bulunan Khalkedon Meydanındaki "Dayanışma Nöbeti" 14’üncü gününde."Nuriye ve Semih işe iade edilsin", "Ölüm değil çözüm istiyoruz" pankartlarının açıldığı eylemde Boğaziçi Üniversitesi akademisyenlerinden Hazal Halavut nöbeti devraldı. Halavut, yaptığı açıklamada sembolik eylemlerinin amacının sağlık durumları kötüleşmekte olan Gülmen ve Özakça'ya destek olduğunu söyledi. 

'KİTLESELLEŞİRSEK SONUÇ ALIRIZ'

Hükümetin hala harekete geçmediğine dikkat çeken Halavut, "Hükümetten bu konuda en ufak bir duyarlılık veya bir ses çıkmış değil. Biz bu eylemleri kitleselleştirebilirsek, biz bu eylemleri hükümete baskı aracına dönüştürürsek belki bir sonuç alırız" dedi. 

Oğlunun cenazesini almak için Dersim'de açlık grevinde olan Kemal Gün'ün durumuna da dikkat çeken Halavut, şunları söyledi: "Oğlunun kemiklerinin kendisine verileceği söylense de kemiklerden geriye kalanların bir kargo aracıyla kendisini teslim edilebileceği söylendi. Kemal Gün de buna tepki olarak eylemine devam ediyor.” (DİHABER)
 

ÖNCEKİ HABER

Macron kabinesini kurdu

SONRAKİ HABER

'Rakka operasyonunu Ankara'dan para alan Flynn engelledi'

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...