04 Temmuz 2012 05:45

1 anne, 2 oğul ve polis zulmü!

Kızıltepe’de bir yıl önce polislerce yakın mesafeden gaz bombası atılması sonucu bir gözünü kaybeden 13 yaşındaki Roni İldem’in annesi Koçeri İldem, polisler hakkında suç duyurusunda bulunduğu için olaydan bir gün sonra diğer oğlu Reber’in tutuklandığını, kendisinin de şikayetini geri çekmesi yön&uum

1 anne, 2 oğul ve polis zulmü!
Paylaş

Mardin’in Kızıltepe ilçesinde yaşayan İldem ailesinin 13 yaşındaki çocukları Roni İldem, 17 Mayıs 2011 tarihinde polislerin ‘demokratik çözüm çadırı’na baskın düzenlemesiyle başlayan olaylarda polisin yakın mesafeden attığı gaz bombası ile sol gözünü kaybetti. Roni’nin sol gözü tamamen görme fonksiyonunu kaybederken, sağ gözü ise hasar gördü. Roni, sekizinci sınıfı çok zor sağlık şartları altında bitirdikten sonra okula devam edemedi.

‘SADO LAKAPLI POLİS TEHDİT EDİYOR’

Anne İldem, Roni’nin yoğun bakımdan çıkmasını beklediği sırada Kızıltepe İlçe Emniyet Müdürlüğünden telefon edildiğini ve polisin 18 yaşındaki oğlu Reber’i tutukladığının bildirildiğini belirterek, kendisine ‘Hemen Emniyet Müdürlüğüne gelmediğin takdirde oğlun Reber’i cezaevine göndereceğiz’ denildiğini söyledi. “Emniyet Müdürlüğüne varıp, oğlum Reber’in suçunu polislere sordum. Polisler ‘Elimizde oğlunun birkaç ay önce yürüyüşlerde çekilmiş fotoğrafları var. Bunun için Reber’i gözaltına aldık’ dediler” diyen Koçeri İldem “Daha önce de halk tarafında ‘Sado’ lakabıyla tanınan polis tarafından sürekli tehdit ediliyorduk. Polis Sado, oğlum Reber’e, ‘Ne zaman istersem seni o zaman cezaevine gönderirim’ diyordu” şeklinde konuştu.

‘ŞİKAYETÇİ OLURSAN DİĞER OĞLUNU HAPSE GÖNDERİRİZ’

Anne İldem, oğlu Roni’nin polisler tarafından vurulduğu gün, diğer oğlu Reber’in gözaltına alınmasının tesadüf olmadığını kaydederek, polislerin oğlu Reber’i pazarlık için gözaltına aldığını söyledi. Anne İldem, polisin oğlu Roni’yi gaz bombasıyla yaraladığını ve suçlu olduğu için Reber’i rehin aldığını aktararak, polislerin kendisine oğlu Roni için şikayetçi olup olmadığını sorduklarını ve polislerin “Eğer şikayetçi olursan oğlun Reber’i cezaevine göndereceğiz” dediklerini ifade etti.

‘POLİS TEHDİDİ SÜRÜYOR’

Polislerin tehditlerine rağmen oğlu Roni için şikayetçi olduğunu, polislerin oğlu Reber’e cezaevine girmeden önce ‘ajanlık’ teklif ettiklerini de ileri süren Anne İldem, Roni’yi 10 metreden, hedef gözeterek gaz bombasıyla vuran polisler hakkında şikayetçi olduğu için olaydan bir gün sonra evine baskın düzenlendiğini de söyledi. “Oğlum Reber ertesi gün Mardin E Tipi Kapalı Cezaevine gönderildi. Cezaevinde Reber ile yaptığım açık görüşmelerde polislerin kendisini cezaevine götürürken, dövdüklerini, ağır küfürler ettiklerini ve ‘Eğer annen şikayetçi olmasaydı, sen şimdi evde olurdun’ dediklerini öğrendim” diyen anne İldem, 21 Haziranda oğlu Roni için mahkemeye gittiklerini, burada da polislerce tehdit edildiğini kaydetti. Anne İldem, polislerin kendisine “Sen hâlâ şikayetçi misin? Sen şikayetçi olduğun sürece oğlun Reber cezaevinde kalacak” dediğini belirterek, “Polisler bir oğlumun gözünü aldı ama hâlâ bizi rahat bırakmıyorlar” dedi. (Mardin/DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Yakanlar yananlar kadar masummuş!

SONRAKİ HABER

Bir kimlik sorunu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...