18 Mayıs 2017 10:51

Adana'da HDP’li kadınlar vekillerine sahip çıktı

HDP İl Kadın Meclisi 7 il ile birlikte eş zamanlı olarak kadın vekillerin tutuklanması ve vekilliklerinin düşürülmesini protesto etti.

Paylaş

HDP İl Kadın Meclisi 7 il ile birlikte eş zamanlı olarak Figen Yüksekdağ’ın vekilliğinin ve parti üyeliğinin, Nursel Aydoğan’ın milletvekilliğinin düşürülmesi ve HDP Kadın Meclisi Sözcüsü Besime Konca hakkında yeniden tutuklama kararı çıkarılmasını protesto etmek için basın toplantısı gerçekleştirdi. "Kadın siyaseti engellenemez, Kadın mücadelesi yargılanamaz" sloganı ile düzenlenen basın toplantısı HDP İl Binası’nda gerçekleşti. Basın açıklamasını okuyan HDP İl Eş Başkanı Gülseren Tural, “Vekillerimizi il ilçe ve belediye eş başkanlarımızı tutuklayarak onların emeğini, değerini yok edemez, onları mücadele alanlarından, belleğimizden silemezsiniz” dedi. 

'KADINLARIN İRADESİ GÖZ ARDI EDİLEMEZ'

“Biz varız” diyen Tural, kadınların göz ardı edilemeyecek bir güç ve irade olduğunu belirterek “Toplumda ve yaşamda söz sahibiyiz, bize rağmen karar alamaz, siyaset yapamazsınız dedik" diye konuştu.Kasım 2016’da kadınların tecavüzü meşrulaştıran yasayı yerle bir ettiğini hatırlatan Tural, “Erkek zorbalığın ve şiddetin en muktedir ve kurumlaşmış hali olan AKP’nin kadın varlığına ve özgürlüğüne bütün gücüyle saldırdığını dile getirdi. Tural, Erkek şiddetine cevaplarının her alanda kadın iradesine sahip çıkmak olduğunu dile getirdi. (Adana/EVRENSEL)
 

ÖNCEKİ HABER

HDP'li kadınlar iradelerini sahip çıktı

SONRAKİ HABER

Suriye ordusu, Palmira-Deyrezzor operasyonunu sürdürüyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...